VINTERBRO: Vaktleder ved Øst 110-sentralen Espen Stabell fortalte tidlig mandag morgen at deler av kledningen på et bygg på Vintebro stod i brann, og at det var uavklart om det var personer inne i bygningen.

– Vi jobber med å få en oversikt, sa han. Klokken 08.50 skrev brannvesenet at røykdykkere var i boligen, og politiets operasjonsleder Svein Valle fortalte at politiet jobbet med å få kontakt med de som er registrert som bosatt i boligen.

Det landet også en luftambulanse i området, som kort tid senere dro uten pasienter.

Klokken 09.35 fortalte innsatsleder Øyvind Bjerke at det ikke var noen personer inne i boligen da brannen oppstod.

Ingen inne

– Brannvesenet har gått igjennom boligen, og de har ikke funnet noen. Vi har heller ikke fått noen opplysninger som tilsier at det skal være noen inne i boligen, sier Bjerke til ØB.

– Hva skjer videre?

– Brannvesenet kommer til å fortsette med etterslukking, og når det er gjort, så kommer politiet til å iverksette en etterforskning for å avklare årsaken til brannen, svarer innsatslederen.

Ikke spredningsfare

Innsatsleder Valle sa rundt klokken 09 at det ikke var noen fare for at brannen kunne spre seg videre til andre boliger. Vaktleder Stabell sa at han heller ikke hadde fått beskjed om at det kan være aktuelt å evakuere boliger i nærheten som følge av røyken.

Stabell fortalte at Follo brannvesen også ville få bistand fra Moss til å slukke brannen. Det var kraftig røykutvikling på stedet.

Hindret trafikken

ØBs reporter på stedet fortalte rundt klokken 08.15 at brannen sinket trafikken på en av veiene i området der hvor brannen har oppstått, men bekreftet rundt klokken 08.40 at den gikk som normalt igjen.

Brannvesenet fikk først melding om brannen 08.12.