SKI: En enebolig i Øvreveien på Langhus tok fyr og ble fullstendig overtent søndag formiddag. Brannen startet i taket på kontordelen av eneboligen, og spredde seg svært raskt.

Også garasjen, med bil, tok fyr, men det kunne se ut som brannmannskapene skulle klare å redde dette bygget før det ble overtent. Huseieren hadde liten tro på at bilen og alt annet utstyr i garasjen lot seg redde.

Den profilerte Ski-politikeren Jostein Nyhammer (Høyre) bor i huset sammen med kona og datteren. Alle har kommet seg ut i god behold, men er blitt sjekket av ambulansepersonellet for røykskader. To av de tre er kjørt til sykehuset.

Nyhammer står og ser på huset sitt brenner ned til grunnen, sammen med en mengde andre mennesker som har kommet til.

- Jeg satt på kontoret, da jeg plutselig merket at det hadde tatt fyr i taket over bokhylla. Vi har ingenting av elektrisitet i den delen av bygget, så jeg aner ikke hvordan brannen har startet, sier Nyhammer til ØB.

- Dette er helt uvirkelig, rett og slett helt grusomt, sier Nyhammer.

Mens huseieren gir sin forklaring til politiet, kommer naboer til for å gi noen trøstende ord.

– Det er forferdelig. Det er bare snakk om materielle skader, men vi mister jo alt, sier Nyhammer til ØB.

Brannvesenet jobber iherdig for å hindre at brannen sprer seg til de andre husene i nabolaget. Siste melding fra både Alarmbrann og politiet på stedet, tyder på at spredningsfaren til nabohus nå er over.

Politiet anmoder alle i nabolaget om å holde seg unna røyken og lukke vinduer og dører.