Er du ikke abonnent ennå? Prøv ØB+ og papiravisen i fire uker for kun 99 kroner

OSLO: Brynstunnelen på Ring 3 i Oslo har vært helt stengt fra lørdag kveld til mandag morgen, og bilister bes forberede seg på kø.

SISTE: Søndag kveld klokken 22 melder Veitrafikksentralen at det fortsatt er mye trafikk både på E6 og E18 sørfra.

Det har vært mye trafikk hele søndag ettermiddag og kveld, men kommer du nordfra og skal ut til Follo er det fin flyt i trafikken.

Kommer du sørfra og skal inn til eller gjennom Oslo, tetter det seg ved Klemetrud på E6 og ved avkjøringen til Holmlia på E18.

Fem personer er søndag kveld involvert i en kjedekollisjon inngående i Svartdalstunnelen mot sentrum. Trafikken skal flyte forbi i det ene feltet, men køen tetter seg naturlignok ytterligere.

Omkjøringer

E6 mellom Teisen og Ryen er stengt i begge retninger i forbindelse med arbeider i tunnelen, opplyser Statens vegvesen.

– Nå er vi ferdige med å tette igjen taket i det nordgående løpet, og vi skal begynne på det sørgående. Men først må trafikken flyttes over til det nordgående, forklarer Tom Fjerdingby som er teknisk byggeleder.

Han forteller at omkjøringstraseer gjennom Oslo er skiltet via Vålerengtunnelen, Lodalen og Svartdalstunnelen.

– Men vi ber folk forberede seg på kø søndag.

Anbefaler kollektivtrafikk

Lørdag formiddag kan Trude Lindseth, trafikkoperatør ved Veitrafikksentralen, melde om økende trafikk på Oslo-veiene. Når Brynstunnelen stenger i kveld, forventes enda mer kø.

– Det er fint vær og det er Musikkens Dag. Jeg vil nok tro at mange skal ut på veiene helgen. Jeg ville helt klart satset på kollektivtrafikk som toget i stedet for å kjøre Ring 3 denne helgen. Mosseveien er også et alternativ, sier Lindseth til ØB.

Hvor mye trafikk forventer dere i helgen?

– Det er veldig vanskelig å spå. Forrige gang Brynstunnelen stengte helt, måtte den jo åpnes igjen. Men det kan gå bra. Mange er veldig flinke til å høre på anbefalingene om andre reisemåter, men man må nok belage seg på kø uansett, sier hun.

Toveis i nordgående

Fra mandag blir det toveis trafikk i nordgående løp, og slik vil det være fram til oktober.

Til sammen ti tunneler i hovedstaden skal oppgraderes de neste fire årene. Brynstunnelen har på en normal dag 70.000 passerende biler.