I påsken må du ta buss og t-bane fram og tilbake til Oslo

NSB råder deg til å beregne god tid når du skal fram og tilbake fra Oslo i påsken. Det er nemlig buss for tog på grunn av arbeid med Follobanen.

NSB råder deg til å beregne god tid når du skal fram og tilbake fra Oslo i påsken. Det er nemlig buss for tog på grunn av arbeid med Follobanen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Ingen påske uten buss for tog. Dette er tredje året på rad at pendlere må belage seg på alternative reiseruter til og fra Oslo.

DEL

FOLLO: Togspor skal fjernes og kulverter skal bygges på Follobanen rundt Oslo S i påsken.

Det betyr at pendlerne må ta buss og t-bane fram og tilbake til jobb fra mandag 10.april til Skjærtorsdag 13.april. NSB-appen og reiseplanleggeren på nsb.no er oppdatert med hvilke avganger som blir berørt.

- Vi har god erfaring fra påsken i fjor. Vi vet det kommer mange utfordrende perioder for kundene framover. Trøsten er at det blir bedre når arbeidet er ferdig, sier Terje Andersen, markedsansvarlig i NSB til ØB.

Se hvordan du reiser lenger ned i saken.

Er nødt til å bruke t-banen

Også i år henter de inn busser fra hele landet, og det vil gå direktebusser fra de største stasjonene som Ski, Ås og Vestby i rushen.

Nå er brodekket på jernbanebroa ferdig støpt

NSB har hatt møter med pendlerforeningen der tilbakemeldinger fra de reisende veier tungt.

- Det er nettopp disse tilbakemeldingene som er grunnen til at vi bruker t-banen fra Bryn. Det er rett og slett ikke plass til alle bussene ved Oslo S, og for at bussene ikke skal stå å stampe i kø, sikrer vi framkommelighet ved å benytte t-banen også, sier Andersen.

Han er klar over at det er en lengre rundreise for pendlerne, men tidspunktet et valgt bevisst fordi færre folk er på jobb i dagene før påske.

Tøft til sommeren

Samtidig sier NSB at det samme skjer i sommer i ukene 26 til 31. Det er fra mandag 26.juni til og med søndag 6.august. Da er det stengt mellom Oslo S og Ås, og Oslo S og Mysen.

Helgen 5. og 6.august blir Oslo S stengt for all togtrafikk.

- Det blir tøffe tak til sommeren. Men vi har kontakt med pendlerforeningen og er åpne til tilpasninger der det er mulig, sier Andersen.

Slik reiser du med NSB i påsken 2017

Alternativ transport retning Ski, Moss, Mysen og Halden - med utgangspunkt i reiser til/fra Oslo S:

Reisende med L2 mellom Oslo S til og med Kolbotn:

Bruk Ruters busstilbud.

Reisende med L2 fra Solbråtan til og med Ski:

T-bane til Brynseng og buss videre til stasjonene mellom Solbråtan og Ski.

Reisende med L2, L21 og L22 til Ski

Benytt t-bane fra Jernbanetorget til Brynseng og buss videre.

Reisende med L21 til Ås/Moss:

Buss til/fra Oslo S.

Reisende med L22 til Mysen:

Buss til/fraOslo S

Reisende med R20 til Halden/Gøteborg:

Buss til/fra Oslo S – Vestby med overgang til tog. Merk at bussen går 20 minutter tidligere enn togets opprinnelige avgangstid.
 

Beregn ekstra tid til reisen
Vær oppmerksom på at alternativ transport normalt tar lenger tid enn toget. Beregn også ekstra tid til overganger mellom buss og tog/t-bane, samt til av- og påstigning. Reisende med spesielle behov kan ta kontakt med NSBs kundesenter på telefon 815 00 888.

Artikkeltags