Gå til sidens hovedinnhold

Her stopper 87-bussen, mor!

Artikkelen er over 4 år gammel

Den lille nyhetssaken om at 87-bussen forlenger ruta fra Greverud til Vevelstad har blitt en snakkis på Oppegård. Men hvor stopper den egentlig? spurte mor. Det er sikkert flere som venter i spenning på svaret.

OPPEGÅRD: Buss fra Greverud i retning Ski har vært et savn lenge. Folk på Oppegård har ingen andre kollektivmidler enn toget. Ikke et vondt ord om NSB i denne sammenheng, men det er jo ikke alltid at det går et tog, og når det går har det kun halvtimes avganger. Dessuten kvier flere seg for å gå av toget på Oppegård stasjon. Gapet og høyden mellom tog og perrong er så stort at skumle nestenulykker har skjedd.

Moro var det derfor å kunne rapportere fra møte i fylkeskommunens samferdselsutvalg forrige uke: Ruter forlenger linje 81B, som heretter betegnes linje 87, fra og med 8. oktober.

ØB knakk nyheten, men i ettertid har ikke minst min årvåkne mor gjort meg oppmerksom på at artikkelen var langt fra fyldestgjørende. I hennes omgangskrets sto flere spørsmål ubesvart:

– Hvor stopper bussen underveis fra Greverud til Vevelstad?

Kommunikasjonssjefen i ruter, Gro Fjeldberg Janborg, hjalp til med et klinkende klart svar – og ØBs utegående reporter dro dermed ut for å dokumentere:

  • Greverud kirke, dagens endestoppested.
  • Greverud stasjon, langs Skiveien.

 

  • Greverud skole, der flybussen stoppet.

 

  • Oppegård stasjon, ved hundebutikken.

 

  • Stenfelt, rett etter rundkjøringen.

 

  • Gamle Vevelstad vei, tvers overfor Coop ekstra.

  • Vevelstad stasjon, hvor det er overgang til tog eller buss 510 mot Ski sentrum

  • (også motsatt vei tilbake, da)
Les også

Etterlengtet busstilbud kommer i oktober: Fra Greverud til Vevelstad

– Årsaken til at linjen ikke går helt til Ski sentrum er manglende vei- og terminalkapasitet inntil Ski stasjon og Follobanen er ferdig bygd, opplyser ruter.

Denne, linje 87, kjører hver halvtime hele dagen alle dager. Mellom Myrvoll og Hauketo kjører den hvert kvarter i morgenrush og ettermiddagsrush.

– Hva med bussruten i retning Oslo – går den ikke over Tårnåsen lenger?

– Linje 87 går ikke over Tårnåsen, men derimot fra Vevelstad via Fløysbonn, ned til Kolbotn, over Toppåsen og frem til Hauketo, hvor det blir overgang til tog eller annen buss. For å ta buss over Tårnåsen og helt inn til Oslo sentrum, må folk sydfra bytte fra linje 87 til linje 81 på Fløysbonn.

Kommunikasjonssjefen i ruter oppsummerer:

– Endringene gir nye reisemuligheter for flere og hyppigere avganger på mange ruter. Det blir bedre overganger mellom buss og lokaltog. Dessuten bidrar kortere busslinjer til at de er mindre utsatt for forsinkelser.

Fortsatt forvirret? Si fra til mor! (eller meg)

Kommentarer til denne saken