Byr på mye moro for seniorene i Ski

Av
DEL

Høstens program i Ski Pensjonistakademi byr på interessante og aktuelle emner med spennende og kunnskapsrike foredragsholdere.

Sesongen starter torsdag 12. september der de tidligere NRK journalistene Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen kommer på besøk. De tar utgangspunkt i boka si « 1968 – året da kjærligheten blomstret og verden sto i brann» Et tema som skulle passe for dagens pensjonister, skal vi tro arrangørene.

Til utlandet

Den 26. september kommer tidligere ambassadør i Venezuela, Dag Mork Ulnes. Han har kalt foredraget sitt; Venezuela, landet som fløt av melk og honning, i dag ligger det i ruiner. Hvordan og hvorfor?

Mork Ulnes er innfødt skigutt og er meget kunnskapsrik på området etter mange år som diplomat i Sør-Amerika.

Torsdag 10. oktober er Verdensdagen for psykisk helse. Denne dagen markerer vi sammen med Frivillighetssentralen i Ski med først et foredrag om emnet «Gi tid» og etterpå en konsert med Follo seniororkester. En mulighet for å oppleve god og vakker musikk!

Sosiolog og forfatter Andreas Tjernshaugen kommer torsdag 24.oktober og skal snakke om ; Hvaleventyret. Hvordan vi nesten utryddet det største pattedyret som har levd. Han kan fortelle en kunnskapsrik og fengende historie.

For de beleste

Torsdag 7. november tar forfatter Alfred Fidjestøl for seg Askerkretsen (1897 – 1924), miljøet rundt Hulda og Arne Garborg, som startet Det Norske Teatret og forandret Norge. Et emne som kan friste både litteratur- og historieinteresserte.

Siste møte for høstsesongen er torsdag 21. november og skal dreie seg om en nær forestående høytid, jula. Forfatter Tom Brenna skal fortelle om juleheftenes historie. Historien om de gamle juleheftene. Han vil her spesielt legge vekt på forfattere og kunstnere fra Follo som har skrevet og illustrert i dem. Et tema som kan vekke gode , gamle minner om våre egne leseopplevelser!

Møtene blir holdt i Rådhusteatret i Ski på torsdager fra klokken 10.30.

Artikkeltags