Gå til sidens hovedinnhold

Byr på noen av Vivaldis beste i Ski

Artikkelen er over 1 år gammel

Er du klar for en skikkelig flott konsertopplevelse i Ski? Da bør du lese dette.

SKI: Onsdag 28. oktober kl.19.30 i Ski Rådhusteater, får publikum oppleve noen av Vivaldis fineste komposisjoner og det med blant annet konserter for et instrument de færreste har hørt om: Viola d`amore.

Benedicte Royer, kveldens solist, har fått med seg noen av landets fremste utøvere innen barokkmusikk. Ensemblet kaller seg Christiania Sinfonia og foruten Benedicte Royer, som er bosatt på Skotbu, møter vi musikerne, Tor Johan Bøen (fiolin), Johannes Martens (cello), Ingeborg Fimreite (fiolin) og Vegard Lund (lutt).

Flink

Benedicte Royer har sin utdannelse fra Mozarteum i Salzburg, der hun fikk mastergrad med utmerkelse, og ved CNSM i Paris. Hun har vært solist med Oslo-Filharmonien: Vivaldis Konsert for viola d'amore i d-moll. Hun har også vært solist med flere orkestre i Tyskland..

Benedicte har spilt i Gustav Mahler Jugend Orchester, Chamber Orchestra of Europe og i Camerata Salzburg, og spiller i Det Norske Kammerorkester. Hun har vært gjestesolobratsjist i Philharmonia Orchestra og i Trondheim Symfoniorkester og spilt under Oslo Kammermusikkfestival, Kronberg-akademiets "Chamber music connects the world" og Ravinia-festivalen i USA.

Vegard Lund er utøver på lutt, gitar og er en av landets mest aktive musikere innen tidlig musikk. Hans solodebut i St John‘s Smith Square, London, fikk strålende presseomtaler og førte til engasjementer for både BBC radio og fjernsyn. I løpet av de siste årene har han deltatt på en rekke festivaler, blant annet: Stavanger Kammermusikkfestival, Oslo Kammermusikkfestival, Musikkfestuke i Nordland og Stockholm tidligmusikkfestival.

Med sin egen gruppe, Ensemble Freithoff, fremfører han alt fra verk i kammermusikkformat til kor og orkesterverk. Han har også jobbet som utøver og musikalsk leder i en lang rekke teater- og operaproduksjoner, og ikke minst som et sentralt element i lydbildet til flere spillefilmer som Kinamann og Tordenskiold,, begge i regi av Henrik Rubens Genz. Vegard Lund har deltatt på flere ti-talls CD-innspillinger som solist, akkompagnatør og kammermusiker.

Ansatt i filharmonien

Johannes Martens er for tiden ansatt i Oslo Filharmoniske Orkester, og er samtidig medlem av Cikada Ensemble og Cikada Strykekvartett.Hans første celloundervisning var med Liv Frengstad ved Ås Kommunale Musikkskole, Bodil Wenneberg i Davis, California, Morten Hannisdal ved Barrat Dues Musikkinstitutt og senere med Aage Kvalbein på Norges Musikkhøgskoles ungdomsprogram ”Unge Strykere”. Videre fulgte bachelor- og master studier i London med Leonard Stehn ved Guildhall School of Music and Drama, og til slutt diplomstudiet med Truls Mørk ved Norges Musikkhøgskole.

Han har deltatt som kammermusiker ved de største festivalene her til lands, og har solisterfaring fra blant annet Kringkastingsorkesteret og Trondheim Symfoniorkester. Han har også hatt lange engasjement som solocellist i blant annet KORK og Den Norske Operas Orkester.Allsidighet er et kjennetegn ved Johannes Martens. Han er aktivt opptatt av ny musikk, spiller også barokkcello og viola da gamba, og han har samarbeidet med flere av landets fremste jazz- og folkemusikere.

Konsertmester

Ingeborg Fimreite har siden 1998 vært fiolinist i Filharmonien. hun har kammermusikk hovedfag fra Norges Musikkhøgskole med professor Magnus Ericsson. Av studieopphold i utlandet nevnes mesterklasser ved Sibeliusakademiet, Royal Academy of Music og Guildhall i London. I 1998 var hun solist for den internasjonale musikkfestivalen for studenter i Kyoto. Hun var konsertmester på Orkester Norden 1997 og 1998. Ingeborg har vørt solist med flere kammerorkestere og spiller fast med organist Gunnar Petersen-Øverleir. Hun er også med i tidligmusikkensemblet Barokkanerne, og Det Norske Kammerorkester.

Har gjort seg bemerket

Tor Johan Bøen (født 1971) er en norsk fiolinist født i Kongsberg. Som 17-åring fant han sin plass i Det Norske Kammerorkester, og fra 2009 har han vært fiolinist i MiNensemblet. Etter å ha fullført hovedfagsstudiet ved Norges musikkhøgskole, fulgte studieår i USA. Først hos Camilla Wicks ved Louisiana State University og San Francisco Conservatory of Music- hvor han også fikk sin Master of Music grad, deretter hos Sergiu Luca ved Rice University i Houston, Texas. Her tok han Doktorgraden i 2005.

Han har gjort seg bemerket gjennom sin fremføring av musikk fra barokken til det 20. århundre på originalinstrumenter - ikke minst gjennom sitt ensemble Fragaria Vesca - likesåvel som han benytter moderne fiolin når han spiller i Phoebus strykertrio eller sitter som konsertmester i forskjellige europeiske orkestre. Hans dyptpløyende forskningsarbeid over Eugène Ysaÿes musikk har resultert i innspillinger med strålende kritikker og omfattende radioprogrammer. De senere år har han viet mye av sin musikologiske og fiolinistiske virksomhet til et gjennomgripende studium av manuskripter og partiturer fra mellomgenerasjonen av norske komponister, noe som i de siste 5 årene har resultert i nytolkende CD-versjoner av Geirr Tveitt, Klaus Egge, Fartein Valen og av David Monrad Johansens kammermusikk.

Kommentarer til denne saken