Byråkraten tar mikken - Åge Sten Nilsen til Ås kulturhus med lokal oppvarming

Av

En ære, sier Emil Scmidt, som får varme opp for kjendisen.

DEL

ÅS: Ås-bandet Red Annex tar seg av oppvarmingen når glamrockeren Åge Sten Nilsen inntar scenen i Ås kulturhus førstkommende fredag.

– Det er en ære å få varme opp for en av Norges råeste rockevokalister!, sier Emil Schmidt, vokalist og frontfigur i Red Annex.

Økonomisjef

Til daglig er Schmidt økonomisjef i Ås kommune, men etter arbeidstid legger han fra seg budsjettene og trakterer både gitar og tverrfløyte for Red Annex, i tillegg til vokalistpliktene.

– Vi lover å få publikum godt varmet opp med lystig fløytespill og groovy folkrock, sier Scmidt.

Programansvarlig ved Ås kulturhus er storfornøyd med å ha Red Annex med på laget.

– Ja, det er veldig fint å kunne «hekte på» noen lokale talenter når det kommer store navn til Ås. Red Annex er jo Ås sitt svar på Jethro Tull, og Emil er et godt eksempel på hvor mye skjult talent som sitter bak skrivebordene i Ås kommune!

– En komplett artist

Åge Sten Nilsen er kveldens hovedattraksjon. I høst har han markert seg som deltaker i Stjernekamp, og han er tidligere kjent som frontfigur i Wig Wam, glamrock-bandet fra Halden som kom på 3.plass i Eurovision Song Contest i 2004 med låta «In My Dreams».

– Det er nok den låta flest husker ham for, men han er jo en komplett artist som har en imponerende variert karriere, kommenterer Myfanwy Moore.

Siden Eurovision-suksessen har Sten Nilsen vært programleder for den norske versjonen av TV-programmet Singing Bee, og koret hans vant Det store korslaget i 2010. Mange kjenner ham også for Queen-hyllestshowet «The Show Must Go On», som har spilt i en tolvårsperiode for nærmere en halv million publikummere.

Hint om coverlåter

Til Ås kulturhus kommer Åge Sten Nilsen som soloartist. Hans forrige album ble beskrevet av Fredrikstad Blad som «bemerkelsesverdig godt», og musikken som en blanding av Paul McCartney og Sting.

– Vi har fått noen hint om at det kanskje blir en og annen coverlåt i settet også, så her er det bare glede seg – til Red Annex og til en innholdsrik setliste fra en av de heftigste vokalistene norsk rock har å by på.

Artikkeltags