Cafe Sjarm velger å pusse opp til tross for store utfordringer på grunn av korona

SATSER: Ingunn Ellingsrud, én av de som står bak Cafe Sjarm i Ski sentrum, trosser all motgang og skal pusse opp lokalet.

SATSER: Ingunn Ellingsrud, én av de som står bak Cafe Sjarm i Ski sentrum, trosser all motgang og skal pusse opp lokalet. Foto:

Som alle andre serveringssteder i Follo, er det tøffe tider for Cafe Sjarm i Ski sentrum. Men de har valgt å tenke positivt og fremtidsrettet. Nå skal det pusses opp.

DEL

SKI: Det virker som det å snu negative trender til noe positivt, er veien å gå for folka bak Cafe Sjarm i gågaten i Ski. Nå har de, som alle andre, vært nødt til å nedskalere driften, med dertil mindre inntjening. Men med pågangsmot, sammen med litt oppsparte midler, vil planene om en liten ansiktsløftning snart bli en realitet.

For tiden holder de stengt både mandager og tirsdager, mens det er åpent alle andre dager i uken. De tre ansatte er alle permittert 50 prosent.

LES OGSÅ: Ansatt testet positivt for korona hos Café Sjarm i Ski - stengte dørene umiddelbart. Uvisst når Ingunn åpner kafeen igjen

Valgte å nedskalere menyen

– Vi var så klar for å åpne rett før jul- og nyttårsfeiringen, men så ble det bare enda verre og vi måtte på nytt stenge ned igjen, sier Ingunn Ellingsrud litt oppgitt.

2021 har startet rolig for driverne bak kafeen i Ski sentrum. Det var litt stille de første ukedagene, men det tok seg litt opp i helgen.

– På grunn av situasjonen vi er i med korona og permitteringer, har vi valgt å nedskalere menyen vår. Jeg håper våre trofaste kunder og alle andre, kan ha forståelse for at ikke alt de er vant til å få kjøpt av oss er tilgjengelig i disse dager, sier hun videre.

Til tross for nedgangstider, er de nå ferdig med å planlegge for oppussing. Mandag og tirsdag i uke fire, dager de uansett holder stengt, vil bli satt av til første del av oppussingsprosjektet.

Får økonomisk koronahjelp

– Vi skal snu på serveringsdisken og bygge inn både bake- og kjøledisken. Så får vi se hvor mye tid vi trenger. Det vi ikke rekker den første uken, tar vi neste uke.

Penger er spart opp, i hvert fall halvparten. Resten får de i støtte fra koronafondet som er en hjelpende hånd til næring som sliter på grunn av pandemien.

Folka bak Cafe Sjarm har ikke inntekter kun fra gågaten i Ski. De driver også catering og servering på Ski Bygg, i tillegg til kantinedriften på Ski sykehus. Disse stedene skal etter det ØB erfarer ikke være like berørt av koronapandemien.

– Nå satser vi på mars. Fra da av blir det nok bra, avslutter evig positive Ellingsrud.

LES OGSÅ: Carly (36) har klart å gjøre Ski Bygg Kafé til en matdestinasjon i Ski: – Rundt lunsjtider er det kø helt ned til informasjonen her

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken