SKI: Som du kunne lese om på øb.no den 10. august, hacnet Venstre-politiker Camilla Hille fra Nordre Follo i en svært spesiell situasjon på ferie i sommer.

I desember 2021 brakk Hille nakken i en turnulykke. Det gikk heldigvis bra, og Hille var nå klar for å trå tilbake i arbeidslivet for fullt etter hendelsen. Men da grep skjebnen inn igjen. Denne gangen var det en hyggelig fisketur i ferien som endte fatalt.

En fiskekrok satte seg fast i bunnen av havet, og da hun dro den til seg, spratt den mot hodet, inn gjennom øyelokket og satte seg fast i øyet.

Takker for støtten

Den engasjerte politikeren ble blindet på venstre øye. Hun har vært gjennom flere operasjoner, og flere ventes i tiden som kommer. Likevel poster altså Hille en positiv post på sin egen Facebook-side.

– Jeg har hatt bedre dager, men er ved godt mot. Jeg er hjemme nå, men skal inn på Ullevål igjen på mandag. Takk for alle hilsener på min Facebook – det trøster i de tøffe dagene, skriver hun.

Hille skriver at hun er fremdeles blind på øyet, men synsnerven er intakt. Prognosene er gode, så hun forteller videre at hun krysser fingrene.

– Jeg måtte klippe øyelokket i to for å få ut fiskekroken. De innkalte egen øyelokkirurg for å minimere skadene. En egen «bakre» netthinnekirurg opererte meg to ganger, fjernet kroken i første operasjon og festet netthinnen i andre. En egen linsekirurg har fjernet linsen min og erstattet den med en ny. Jeg fikk nemlig akutt grå stær som følge av fiskekroken. Tenk så heldige vi er som bor i Norge med disse ressursene, skriver Hille blant annet i Facebook-posten, som du kan lese i sin helhet ved å følge denne lenken og lese under.

På siden hennes er det i skrivende stund flere hundre reaksjoner, og snart 200 kommentarer med lykkeønskninger.

Det trengs nok i nok en tøff peride.

Skrekkhistorie

Hille fortalte om episoden til ØB den 10. august. Hun beskrev en situasjon som fikk innholdet i magen til å snu seg hos skrivende journalist, og som har berørt mange.

– Det var så grusomt. Jeg har aldri kjent på en større frykt i hele livet som da jeg måtte balansere over svaberg med en fiskekrok i øyet. Jeg visste at et lite feilsteg her, så kunne dette gått ille. Det var grusomme minutter. Og så var jeg litt usikker – skal jeg ringe legevakta? Men det endte med at jeg ringte 113, fortalte Hille i ØB-intervjuet.

Nå er Hille sykemeldt i tre uker fremover. Utfallet av hendelsen er vanskelig å spå.

– Jeg håper synet kommer tilbake. Jeg er helt blind på øyet nå. Det de sier er at synsnerven er intakt, og de tror synes gradvis kommer tilbake. Jeg er bare veldig spent på synet nå, fortalte Hille i intervjuet, som du kan lese ved å følge denne lenka: