SKI: Camilla Hille er kjent for sitt engasjement i politikken for Venstre, og hun er også kjent for å tåle en trøkk på hockeybanen. Nå har det skjedd en ny hendelse, og på nytt er det alvor for Hille.

I desember 2021 brakk Hille nakken i en turnulykke. Det gikk heldigvis bra, og Hille var nå klar for å trå tilbake i arbeidslivet for fullt etter hendelsen. Men da grep skjebnen inn igjen. Denne gangen var det en hyggelig fisketur i ferien som endte fatalt.

Dette skjedde

Nå er Hille blind på det ene øyet. En fiskekrok satte seg fast i øyet, og boret seg inn fra utsiden. ØB ringer til Hille, og hun forteller historien sin. Den får det nesten til å snu seg i magan.

– Det som skjedde var at sluken satt fast i bunnen av havet helt inne ved land, og da dro jeg i snøret for å få den opp, og så slapp det opp og fiskekroken spratt rett opp i øyet på meg. Da den slapp, kom den som en pil-og-bue rett inn i øyet. Jeg er dog veldig glad for at jeg gjorde det selv, og ikke noen andre, sier Hille med en stemme som veksler mellom spak og med glimt i øyet.

Det er ingen tvil om at hun er merket av hendelsen. Det var dramatisk.

– Jeg trodde kanskje først at den bare hang fast i øyebrynet, og var først ikke helt sikker på omfanget. Jeg holdt fiskekroken helt stille og rørte meg ikke, forteller Hille.

Frykten

Hille beskriver denne opplevelsen som dramatisk.

– Det var så grusomt. Jeg har aldri kjent på en større frykt i hele livet som da jeg måtte balansere over svaberg med en fiskekrok i øyet. Jeg visste at et lite feilsteg her, så kunne dette gått ille. Det var grusomme minutter. Og så var jeg litt usikker – skal jeg ringe legevakta? Men det endte med at jeg ringte 113.

Nødnummeret 113 ble ringt, og ti minutter senere var ambulansen på plass.

– De sendte ambulanse med en gang, og ti minutter senere var de på plass og kjørte til sykehuset. De teipet fast kroken, og så ble jeg kjørt inn til øyelege i Tønsberg. Da tok de en CT; og så at kroken hadde gått inn i øyeeplet fra utsiden av øyelokket. De måtte klippe opp øyelokket, forteller Hille, som igjen roser helsevesenet i Norge.

– Det er helt fantastisk hva slags helsehjelp vi har i Norge, sier Hille, og forteller videre om runder til spesialister av alle slag.

Turen gikk deretter til Ullevål. Tre operasjoner er gjennomført.

Sykemeldt

Nå er Hille sykemeldt i tre uker fremover. Utfallet av hendelsen er vanskelig å spå.

– Jeg håper synet kommer tilbake. Jeg er helt blind på øyet nå. Det de sier er at synsnerven er intakt, og de tror synes gradvis kommer tilbake. Jeg er bare veldig spent på synet nå.

Må ta det rolig

– Hvilke tanker gjør man seg opp når man står i fare for å miste en viktig sans på denne måten?

– Jeg har ikke gjort noe annet enn å tenke på synet nå. Jeg har tenkt gjennom alle scenarioer hvis jeg ikke får tilbake synet, hvordan blir livet da? Nå blir det tre uker helt fullstendig med ro, så jeg er hundre prosent sykemeldt, for nå må øyeeplet gro.

Det er jo naturlig å spørre hvorfor Venstre-politikeren tilsynelatende alltid havner i slike situasjoner.

– Jeg har tenkt litt på det. Nakkebruddet var jo min egen feil, men fiskekroken var jo rein uflaks. Så det er ikke godt å si. Jeg har det med å komme opp i situasjoner, rett og slett, sier hun.

– Men er du optimistisk?

– Ja, jeg er det. Men jeg tenker jo på hvor mye flaks man kan ha i livet, avslutter hun.