– Synes ikke det har blitt noe bedre

Meierikrysset: Arbeidene har gjort Meierikrysset mer oversiktlig. I juni skal arbeidene være helt ferdige.begge foto: Solveig wessel

Meierikrysset: Arbeidene har gjort Meierikrysset mer oversiktlig. I juni skal arbeidene være helt ferdige.begge foto: Solveig wessel

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

ÅS: Arbeidene med de to nye rundkjøringene på fylkesveien gjennom Ås sentrum, har skapt store forsinkelser og mye frustrasjon. Nå nærmere arbeidene seg slutten.

– Jeg synes ikke det har blitt bedre, men vet ikke hva som skulle vært gjort annerledes. Kanskje det hadde blitt bedre med en undergang, sier Ognjen Zurovec.

Studenten fra Bosnia har studert ved NMBU i tre år og har krysset fylkesvei 152 Drøbakveien både før utbyggingen av nytt Meieirkryss startet, mens arbeidet har pågått og nå når det på det nærmeste er ferdig.

– Problemet er om morgenen i rushet og på ettermiddagen, eller er det ikke noe problem, sier han.

LES OGSÅ:

Nytt kryss

I forbindelse med den store utbyggingen av Campus Ås, ble Statsbygg pålagt å bedre infrastrukturen i området. Det har ført til lange køer og trafikkaos på fylkesvei 152 gjennom Ås siden arbeidene startet etter sommerferien i fjor.

Statsbyggs prosjektleder, Ingjerd Owren, varslet kø, og det ble det. Ikke minst da i forbindelse med at det også er bygget ny rundkjøring ved det gamle Senter for husdyrforsøk. Dette blir den nye hovedinnkjøringen til NMBU.

Jobben har til tider vært utfordrende. Spesielt rundkjøringen i Meierikrysset fordi det har vært mer komplisert å flytte en rundkjøring enn å bygge en ny. Meierikrysset er flyttet ti meter mot Herum-veien og det har blitt bedre plass for gående og syklende mellom Meierimuseet og veibanen.

Etter en periode da bilistene trodde de skulle få ristet i stykker bilene, kan de nå glede seg over at det har blitt bra og mer oversiktlig i begge kryssene.

Fortsatt holder menn i oransje dresser på med arbeid langs veien, men det er bare pynten som gjenstår.

– Begge rundkjøringene skal være ferdige i starten av juni, forteller kommunikasjonsleder Mette Løvig Bordhus for prosjekt Campus Ås.

Nye busslommer

Til erstatning for de tidligere busslommene er det kommet fire nye. Nå er det to på hver side av Drøbakveien og i nærheten av de to rundkjøringene ved Meierikrysset og Arboretveien.

Artikkeltags