Kjempeetappe av Hagen & co.

Team Sparebanken Sør fikk vist seg skikkelig frem på den siste etappen av Tour of Norway. Andreas Vangstad vant etappen.

Team Sparebanken Sør fikk vist seg skikkelig frem på den siste etappen av Tour of Norway. Andreas Vangstad vant etappen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

HØNEFOSS: Carl Fredrik Hagens lagkamerat Andreas Vangstad sto for Tour of Norways største skrell da han vant den siste etappen søndag. Hovedfeltet greide ikke å hente inn Team Sparebanken Sørs utbryter.

Vangstad var 11 sekunder foran Fredrik Galta i mål. Alexander Kristoff ble nummer tre.

Carl Fredrik Hagen var med helt i front under hele den siste etappen, og syklet i mål som 19. mann rett foran Lars Petter Nordhaug. Hagen var 19 sekunder bak Vangstad i mål.

Dansken Jesper Hansen beholdt ledelsen i sammendraget og vant totalt, selv om Tinkoff-Saxo-rytteren ikke var helt i teten på den siste etappen. Han hadde 47 sekunder til gode på Edvald Boasson Hagen.

Alexander Kristoff tok seieren på de to første etappene i Tour of Norway i år. Han endte på tredjeplass søndag og vant spurten i hovedfeltet, og det gjorde at han stakk av med den grønne poengtrøya.

De to unge nordmennene Vangstad og Coop Østerhus' Fredrik Galta tok fjerde- og femteplassen i sammendraget. Det forteller om sterk og solid sykling og innsats, ikke bare på den siste etappen søndag, men gjennom hele Tour of Norway.

Carl Fredrik Hagen kom på en meget oppløftende 21. plass sammenlagt. Laget hans, Team Sparebanken Sør, ble nummer åtte totalt. Det må sies å være mer enn godkjent.

Resultatliste 5. etappe

Resultatliste sammenlagt

Resultatliste lag

Artikkeltags