Carl Fredrik Hagen tok bonussekunder

Carl Fredrik Hagen kom inn i mål til samme tid som vinneren Edvald Boasson Hagen på den første etappen av Tour of Norway.

Carl Fredrik Hagen kom inn i mål til samme tid som vinneren Edvald Boasson Hagen på den første etappen av Tour of Norway. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

SKI/ASKER: Den første etappen av årets Tour of Norway ble syklet på vår nasjonaldag. Etappen på 169 kilometer gikk mellom Hønefoss og Asker og ble vunnet av Edvald Boasson Hagen etter en spurt.

Lotto Soudals Tony Gallopin forsøkte seg på et rykk 400 meter fra mål, men Boasson Hagen kom som en rakett de siste 100 meterne og sikret seier for Team Dimension Data.

Tårnåsen-gutten Carl Fredrik Hagen, som sykler for Joker Icopal, kom inn som nummer 28 på lik tid som Boasson Hagen og resten av hovedfeltet. Hagen tok imidlertid bonussekunder i en innlagt spurt i nærheten av Sætre og ligger på en 4. plass etter den første etappen.

Jeg lå ikke helt håpløst an da det var en kilometer igjen, men ble litt stengt inne der, sa Hagen etter den første etappen.

Morgendagens etappe går mellom Eidsvoll og Brumunddal og er på 195 kilometer.

– Som lag har vi mange kort å spille ut. Vi får se litt hvordan hver enkelt føler seg. På torsdagens etappe kan det ende med spurt og der har jo vi en spurter i verdensklasse, påpeker Hagen, og tenker da på Kristoffer Halvorsen. Mannen som vant U23-VM i Doha, Qatar i 2016.

Hjemmeside Tour of Norway

Den femte og siste etappen går søndag. Da kan Follo-folket benke seg langs løypa. Rytterne kommer gjennom både Ås og Ski.

Artikkeltags