Carl Fredrik Hagen tok klatretrøya sammenlagt i Tour de Bretagne

Stor prestasjon: Carl Fredrik Hagen vant klatretrøya sammenlagt i etapperittet Tour de Bretagne.

Stor prestasjon: Carl Fredrik Hagen vant klatretrøya sammenlagt i etapperittet Tour de Bretagne. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

SKI/BRETAGNE: Carl Fredrik Hagen nådde en ny milepæl da han forrige helg sikret seg klatretrøya sammenlagt i Tour de Bretagne.

Rittet ble avsluttet med den 7. etappen søndag, og Carl Fredrik Hagen kunne ikle seg klatretrøya etter å ha gjort kort prosess på den 6. etappen.

– Det var på lørdagens etappe jeg la grunnlaget. Der kom jeg i et brudd og var lenge med å kjempet om etappeseieren også, forteller Hagen på telefon på vei til Paris. Den syvende etappen ble en liten sjarmøretappe for Tårnåsen-gutten.

Tøft løp

Hvor stort er det å ta en slik trøye i et løp av denne størrelsen?

– Det er helt klart gjevt. Tour de Bretagne er det mest prestisjefylte rittet på kontinentalnivå, og dette gir en god boost inn mot de neste løpene, sier Hagen, som sykler for Team Sparebanken Sør.

– Var det lagets plan at du skulle kjempe om klatretrøya før rittet startet?

– Jeg skulle forsøke å være med i brudd på de etappene der det var mange klatrepoeng å kjempe om, sier Hagen.

Det å komme med i et brudd i dette selskapet er imidlertid knalltøft.

– Dette er det hardeste løpet vi sykler i året med etapper på mellom 150 og 205 kilometer, syv dager etter hverandre, men beina var gode. Det må de være også, for det er fryktelig vanskelig å komme med i et brudd. Det er mange som vil av gårde, og man må hele tiden være på hugget, forteller Hagen.

Fridjof Røinås ble den beste fra Team Sparebanken Sør i sammendraget. Han ble nummer 17. Hagen endte på 61. plass.

– Vi skulle nok ønsket oss en høyere plassering sammenlagt, men laget har fått til noen gode enkeltløp. Vi trøblet litt på noen av etappene, men vi er fornøyd med innsatsen. Tre topp-ti-plasseringer og en 3. plass på en av etappene er bra.

Tour of Norway

Hagen skal nå sykle Sundvolden GP og Ringerike GP kommende helg. 18. mai går startskuddet for et av sesongens store nasjonale høydepunkt, Tour of Norway. Team Sparebanken Sør stiller på startstreken.

– Jeg håper sjansene er gode for å få tilliten i det rittet. Jeg føler meg sterkere nå enn på samme tid i fjor, sier Hagen.

Adrien Costa fra USA vant Tour de Bretagne sammenlagt.

Artikkeltags