Spår proffkarriere for Carl Fredrik Hagen

Carl Fredrik Hagen har sikret seg klatretrøye i Tor de Fjords.

Carl Fredrik Hagen har sikret seg klatretrøye i Tor de Fjords. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

SKI/STAVANGER: Med kun en etappe igjen av Tour des Fjords har Carl Fredrik Hagen lagt sin klamme hånd på klatretrøye i etapperittet. Hagen var også med og kjempet om etappeseieren på lørdagens fjerde etappe.

Et femmannsbrudd lå lenge i tet på etappen fra Stavanger til Sandnes og hadde på det meste 10 minutter og 31 sekunder på hovedfeltet. Carl Fredrik Hagen fikk med seg Floris Gerts og Hampus Anderberg, men måtte strekke våpen én kilometer før mål

Bjørn Tore Hoem måtte gi tapt for danske Asbjørn Kragh Andersen i spurten.

– I dag var jeg veldig, veldig nære på å ta en etappeseier. Litt surt, men jeg er like fullt kjempefornøyd både med å kapre klatretrøya og å få vist meg skikkelig frem, sa Cl Fredrik Hagen til Team Sparebanken Sørs hjemmeside etter den fjerde etappen.

Kan få proffkontrakt

Carl Fredrik Hagen har imponert så kraftig med sine klatreegenskaper i femdagersrittet at Team Sparebanken Sørs sportssjef Atle Kvålsvoll spår at han risikerer å miste Tårnåsen-mannen.

– Risikere er ikke riktig uttrykk, fordi vi ønsker jo å utvikle talentfulle ryttere. Calle har allerede i sin andre sesong som landeveisrytter bevist at han har potensial og nå også kvalitet til å hevde seg blant sterke proffer, sier Atle.

– Om han skulle forsvinne til et profflag etter denne sesongen, er det naturligvis flott for Calle. Men det er også en bonus for det arbeidet vi gjør og som vil være med på å gi oss invitasjoner til viktige ritt på kontinentet, sier Kvålsvoll til Team Sparebanken Sørs sider.

Blir sett

At Carl Fredrik Hagen har sittet i avgjørende brudd på alle etappene så langt og at han klatrer så godt, det blir naturligvis lagt merke til av sportsdirektørene i profflagene.

– Det Calle har gjort disse dagene er virkelig imponerende. Han er offensiv, ligger våkent med fremme i feltet og klar til å henge med dersom det går et brudd han anser som viktig. Det er slike ryttere vi ønsker å ha, og det er slike ryttere som når til topps, sier Kvålsvoll.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken