Spurtdrama i Tour of Norway

Årnes  20150520.
Hovedfeltet under første etappe i sykkelrittet Tour of Norway i Årnes onsdag. Etappen går fra Årnes til Sarpsborg.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Årnes 20150520. Hovedfeltet under første etappe i sykkelrittet Tour of Norway i Årnes onsdag. Etappen går fra Årnes til Sarpsborg. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

SARPSBORG: Det ble underholdning og drama allerede på den første etappen av Tour of Norway. Etappen gikk fra Årnes til Sarpsborg.

Da det gjensto sju kilometer hadde et brudd bestående av blant andre de to nordmennene Oscar Landa og Vegard Stake Laengen over ett minutt på hovedfeltet. Så bestemte feltet seg for å sette på høygiret med Sven Erik Bystrøm og Katjusja i spissen.

En kilometer senere var forspranget halvert. På de siste 1000 meterne kjempet de to nordmennene svært godt, og et hovedfelt med slitne hjelperyttere klarte ikke å spise inn de siste sekundene. Alexander Kristoff lå iskaldt i pen posisjon i feltet.

Med 400 meter igjen så det ut som at seieren skulle stå mellom Landa og Stake Laengen, men Edvald Boasson Hagen gjorde et forsøk på hente duoen.

Han dro med seg Kristoff og Caleb Ewan. Boasson Hagen stivnet, og Kristoff vant etappen greit for australske Ewan og Hagen.

Carl Fredrik Hagen, som har sin styrke når det begynner å gå oppover på den 3. etappen trillet i mål halvannet minutt bak teten. Det var det en god grunn til. Hagen lå i gruppen til Kristoff da han fikk en punktering to kilometer før mål. Det fikk dommerne med seg og Hagen får dermed lik tid som de i tet.

Hele resultatlisten fra den første etappen finner du her

Artikkeltags