NORDRE FOLLO: Det drar seg etter hvert mot lokalvalg, og nå er det klart at Høyre satser alt på Cecilie Dahl-Jørgensen Pind som Nordre Follos neste ordfører.

En enstemmig nominasjonskomité har stilt seg bak å innstilles Dahl Jørgensen Pind som ordførerkandidat.

– Cecilie har vist komiteen at hun er god til å fremme Høyres politikk, både i mediene og i kommunestyret. Hun har tydelige lederegenskaper, og et samlende og vinnende vesen. Dette er egenskaper komiteen har lagtspesielt vekt på i den oppbyggingsfasen ogde utfordringene fellesskapet har, opplyser nomnasjonskomitéens leder Thomas Sjøvold i en pressemelding.

Slik gikk det sist

Ved forrige kommunevalg i Nordre Follo, da det skulle velges for første gang i den nye storkommunen, endte Høyre opp med 29,9 prosents oppslutning, og partiet var det største oppslutningsmessig i storkommunen, med aller størst oppslutning i gamle Oppegård kommune.

Etter et spennende drama, hvor også til og med Høyre og Arbeiderpartiet var i samtaler om fordeling av makta i den nye kommunen, endte til slutt Nordre Follo med et rødgrønt styre, bestående av Arbeiderpartiet, SV, Venstre, Senterpartiet, KrF (nå uavhengig) og MDG, med en Arbeiderparti-ordfører i form av Hanne Opdan.

Endelig avgjørelse om partiets ordførerkandidat skjer under et nominasjonsmøte den 13. juni i Kolben. Så vil tiden vise hvilken vei velgerne går ved neste kommunevalg i 2023.