NETTAVISEN: I mars kunne radioprofil og DJ Christine Dancke (39) dele nyheten om at hun og familien var på flyttefot.

Nyheten delte hun selv på sin Instagram-profil, samtidig som hun meldte at leiligheten hun hadde bodd i siden 2008 skulle selges.

Den 60 kvadratmeter store leiligheten ligger i Gamlebyen i Oslo, og ble den gang lagt ut til en totalpris på 4,9 millioner kroner.

Selger leiligheten etter 14 år: – Ville virkelig ikke flytte

Salget har derimot ikke gått helt etter planen, og to måneder senere ligger leiligheten fortsatt ute til salgs.

– Riktig pris

Søndag delte Dancke igjen flere innlegg fra leiligheten, og link til Finn-annonsen i håp om at den nå skal bli solgt.

«At denne kåken ikke er solgt er for meg litt uforståelig. Savner å bo der hver dag, men savner ikke å dele soverom med hele familien. Men nå er den ute for en veldig ålreit pris, derav bruken av ordet 'kupp'», er blant det Dancke skriver på Instagram.

Siden leiligheten først ble lagt ut for salg er prisen nå satt ned med over 200.000 kroner, og ligger nå ute til en totalpris på 4.7 millioner kroner.

Christine Dancke røper flytteplaner: – Helt ekstremt

Megler for salget, Didrik Ruus i Boa Eiendomsmegling, ønsker ikke å kommentere dette konkrete salget, men kan si at mye handler om timing.

– Vi har satt en relativt riktig pris her, og har et håp om å vente på den rette kjøperen her. Vi holder oss derfor på den prisen som nå er satt, og det er ikke noe ønske å gå noe mer ned i pris, sier Ruus.

Christine Dancke har foreløpig ikke besvart Nettavisen henvendelser.

Selges etter 14 år

Den 60 kvadratmeter store leiligheten ligger altså i Gamlebyen i Oslo, og er en toromsleilighet. Det er mulighet for å leie garasjeplass, og leiligheten har en balkong på sju kvadratmeter.

Ifølge salgsoppgaven sto leiligheten klar i 2007, og er en del av borettslaget «Sverre» med 121 andre andelsleiligheter.

Det er ikke kjent hva Dancke måtte betale da hun kjøpte leiligheten i 2008, men ifølge eierskiftehistorikk i Finn-annonsen kommer det fram at leiligheten var sist tinglyst i april 2009 med en pris på 657.000 kroner.

Flyttet med familien

Besluntingen om flytte fra leiligheten har uten tvil vært vemodig for Dancke, men hun har tidligere gitt uttrykk for at hun og familien trenger større plass.

Flytteplanene kom litt over et år etter at Dancke og samboeren, Simon Bergseth (29), ble foreldre for første gang.

Dancke delte i november 2021 delte NRK-profil på Instagram at hun og Bergseth ventet sitt første barn, og for et drøyt år siden kom lille Vilje til verden.

Da graviditeten ble kjent kunne Dancke fortelle at den kom «ekstremt ut av det blå», og at hun aldri hadde tatt det for gitt at hun kunne bli mor, da hun er født med bare én nyre og «halvparten av alle de indre kvinneorganene», som hun selv forklarte på Instagram.

«Dette har egentlig ingen noe med, samtidig er det ekkelt å lyve, gjemme seg og føle på andres blikk (selv om det kanskje bare er noe jeg innbiller meg, men det kan jo være tøft nok i seg selv). Jeg velger derfor å si det som det er: Hei på deg til lille meg inni magen min», skrev hun på Instagram den gang.

En åpenhjertig Dancke skrev videre at det ikke var sikkert om den lille i magen faktisk ville komme til verden.

Graviditeten bydde imidlertid på flere problemer for Dancke, som fikk påvist korona like før fødsel – til tross for at hun hadde forsøkt å isolere seg så mye som mulig. I tillegg fikk NRK-profilen påvist svangerskapsforgiftning.

Det gikk imidlertid bra med både mor og barn, og da Nettavisen møtte Dancke drøye fire måneder etter fødselen var det en lykkelig nybakt mamma som hadde fått barnefri for å dra på konsert på Rådhusplassen i anledning VG-lista.

– Jeg er så glad for at jeg har verdens beste mann som sier at jeg kan få gå ut og lufte meg litt, sa Dancke til Nettavisen den gang.

Les også

Thea (24) valgte attraktiv utdanning: – Fikk tre jobbtilbud på én dag