Kippe sendte Lillestrøm til himmels i cupfinalen

OSLO  20171203.
Frode Kippe med kongepokalen og LSKspillerne jubler etter 3-2 seieren i cupfinalen i fotball mellom Lillestrøm og Sarpsborg 08 på Ullevaal Stadion.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

OSLO 20171203. Frode Kippe med kongepokalen og LSKspillerne jubler etter 3-2 seieren i cupfinalen i fotball mellom Lillestrøm og Sarpsborg 08 på Ullevaal Stadion. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

ULLEVAAL: Frode Kippe var innblandet i det aller meste da Lillestrøm vant 3-2 i cupfinalen mot Sarpsborg 08 søndag. Til slutt kunne han motta Kongepokalen fra Kong Harald. Kolbotn-mannen var kaptein også da Lillestrøm vant cupen i 2007.

Med stifter i panna og blodig bandasje på hodet stanget Lillestrøm-kaptein Kippe inn vinnermålet i 3-2-seieren over Sarpsborg i cupfinalen på Ullevaal.

– Jeg vurderte aldri å be om bli byttet ut. Det er bare å stifte det sammen. Jeg har gjort dette før, sa Kippe til NRK rett etter kampen.

– De andre får ta seg av feiringen i kveld. Jeg har ligget syk en uke, så jeg har ikke veldig mye å gå på, fortsatte matchvinneren, som naturlig nok var i skyene etter sitt andre cupgull.

- Det å få oppleve dette som 39-åring, sammen med en gjeng 20-åringer er veldig moro, sa Kippe.

Superveteranen, som fyller 40 år neste måned, blødde bokstavelig talt for drakta. To ganger i finalen lå han nede etter å ha fått smeller i hodet. I begynnelsen av annen omgang måtte han bandasjeres etter å ha pådratt seg et kutt, men snakk om å gå av var det ikke.

I det 58. minutt fikk han i stedet gå opp helt alene i 5-meteren på et hjørnespark fra Simen Rafn og nikket inn 3-1-målet som lot til å punktere kampen. Dramaet skulle likevel leve videre, for seks minutter senere ble Kippe ufrivillig målscorer også for Sarpsborg da Kristoffer Zachariassens avslutningsforsøk traff ham og spratt forbi keeper.

De ti siste minuttene måtte Arnold Origi gjøre tre kjemperedninger på avslutninger fra Joackim Jørgensen og to ganger fra innbytter Jonas Lindberg. Zachariassen skjøt rett utenfor på overtid, men til slutt ble det seier for 100-årsjubilanten Lillestrøm over bronsevinner Sarpsborg, og Kippe fikk løfte pokalen da klubben tok sin første tittel på ti år.

Han er den eneste av årets cupmestere som var med også i finaleseieren i 2007. Da Lillestrøm avsluttet jubileumsåret med en tittel var det som det bør at spilleren som har vært med i "hundre år" ble matchvinner.

Artikkeltags