Gå til sidens hovedinnhold

Da Espen og gjengen måtte avlyse Skiløpet, ble det alternative løpet til: – I år satser vi ekstra på de aller minste

Årets utgave av klassikeren Skiløpet ble avlyst for en tid tilbake, men det arrangeres likevel en alternativ løpefestival, der både voksne og barn kan få prøve seg. Starten går kommende helg.

SKI: I år som i fjor, blir det en alternativ utgave av Skiløpet, som arrangeres 28. august - 4. september. Løpsfestivalen blir skåret over mye av den samme lesten som i fjor, men nytt av året er at de minste barna også får en egen trasé, med selveste Waldemarhøyparken som utgangspunkt.

– Deltakerne kan løpe når som helst i en periode på åtte dager. Det blir også tilrettelagt for å løpe med en av løpegruppas løpeguider til avtalte tider. Det blir både 5k og 10k, forteller løpsleder for Skiløpet, Espen B. Gustavsen.

LES OGSÅ: Espen håpet i det lengste på klarsignal, men folkefesten i Ski blir avlyst for andre året på rad

Satser på barna

Skiløperne, som arrangerer Skiløpet, inviterer altså alle MiniSki-løpere til å delta på den alternative løpefestivalen lørdag. 28. august.

– Vi har fått tillatelse til å bruke Waldemarhøyparken, og har tråkket opp en løype som er både morsom og trygg. Målgang er lagt til lekeplassen - og her passer det ypperlig å feire bragden, kanskje med medbrakt niste og tid til lek.

– Når du er i parken er det enkelt å finne og følge løypa, som er merket med røde og gule bånd. Løypa er ca 500 meter. Dersom den blir for kort for ditt barn, anbefaler vi å løpe flere ganger, sier løpsleder Gustavsen.

LES OGSÅ:

Les også

Janicke (47) gir seg som leder for SkiLøpet, men løpsfesten består: – Rådhusplassen er booket, det blir SkiLøpet i 2020!

Utdeling i Waldemarhøyparken

Arrangementet er kostnadsfritt, og alle barn som deltar får en skinnende gullmedalje til odel og eie.

– Eventuelt kan barn og foreldre komme innom Waldemarhøyparken mellom klokka 13 og 15 lørdag 4. september. Da er den glade maskoten Joggy til stede. Han deler ut medaljer til de som har fullført og heier på de som også løper da, forteller Espen B. Gustavsen.

Den vanlige utgaven av Skiløpet har tilbud om tidtaking og kontrollmålte løyper i distansene 10k og 5k, samt to populære barneløp. Arrangementet samler hvert år i overkant av 1000 løpere og totalt mellom 2000 - 3000 mennesker på torget i Ski.

Folkefesten uteblir i år, men det finnes altså muligheter for dem som vil løpe - både store og små. Stravasegment vil bli kunngjort i forkant og det vil publiseres en uformell beste-tidsliste for dem som ønsker å kjempe mot klokka på 5k og 10k.

Mer info er å finne på hjemmesiden til Skiløpet. Så er naturlig nok målet til Gustavsen og co at Skiløpet blir en fullverdig utgave i 2022.

Kommentarer til denne saken