Gå til sidens hovedinnhold

Da sluttspillet ble avlyst fikk Ski-gutten Thomas (24) en unik ekstrasjanse

Thomas Solstad er som eneste hjemlige spiller tatt ut til EM-kvaliken i Latvia neste uke. Dermed får han en ekstra mulighet til å melde seg på i OL-diskusjonen.

ELVERUM: Landslagssjef Christian Berges opprinnelige plan var å kun ha med spillere fra utenlandske klubber til tre siste kvalifiseringskampene til EM 2022. Men som følge av at sluttspillet i eliteserien ble avlyst, er Elverum-kaptein Thomas Solstad hentet inn i troppen.

– Jeg ble oppringt av Berge i torsdag og ble selvfølgelig veldig glad for å få muligheten. Det er ekstra digg med tanke på at denne samlingen er den siste før OL-uttaket, påpeker Solstad, som drømmer om å få muligheten til å spille med flagget på brystet i Tokyo.

– Tenkte mine tanker da sluttspillet ble avlyst

– Som håndballspiller jobber man for to ting: klubben sin, og å få representere landet sitt ved store anledninger som OL, VM og EM. OL er det største av alt, og bare det å få en plass i troppen der ville vært helt enormt, konstaterer Solstad over for Østlendingen.

– Hvor viktig var det da å få denne «ekstrasjansen» på landslaget?

– Jeg vil tro det alltid er bedre å være med og vise seg fram, enn å bli igjen hjemme. Spesielt når alternativet var å sitte hjemme og ikke spille kamper, påpeker Elverum-kapteinen, og viser til at resten av den norske sesongen er kansellert.

– Jeg tenkte mine tanker da sluttspillet ble avlyst. Selv om man skjønner hvorfor det blir gjort, var det utrolig kjipt at sesongen skulle ende så tidlig. Derfor er jeg også ekstra glad for å få denne sjansen. Det er jo kampene man trener for, sier Solstad, som dermed bytter en opptreningsperiode med landslagsspill.

– Føles mer naturlig denne gangen

Og det selv om reisen til Latvia med landslaget betyr nok en karantene for kapteinen.

– Den tar jeg glatt. Heldigvis sammenfaller karantenetiden med en friperiode i Elverum, så da går det ikke utover trening med laget heller, sier den samvittighetsfulle strekspilleren, som har vokst til å bli en bauta i Norges ledende herrelag.

Nå håper han at han også skal kare seg til en fast plass på landslaget.

– Jeg må ha noen mesterskap før jeg vil si jeg har noen fast plass. For min del handler det om å fortsette å gjøre jobben, og så blir jeg like glad hver gang den telefonen kommer.

24-åringen fikk sin landslagsdebut i VM i Egypt i januar, og står så langt bokført med 10 kamper og sju mål.

– Det føles litt mer naturlig å reise nå enn det gjorde første gangen, smiler Solstad, som er klar på at han er mer enn klar på å gjøre jobben mot Latvia og Italia.

– Maskin av en egen verden

Dessverre får han heller ikke denne gangen muligheten til å spille med bestekompisen Magnus Fredriksen, som har måttet melde frafall til samlingen grunnet hjernerystelse.

Det er imidlertid flust av tidligere Elverum-spillere i troppen. I tillegg til Solstad skal Erik Thorsteinsen Toft, Magnus Gullerud, Petter Øverby og Kevin Gulliksen til Latvia.

Norge skal spille alle de tre kampene i Latvia, grunnet de norske koronarestriksjonene. Det er snakk om borteoppgjøret mot Latvia 28. april, «hjemmeoppgjøret» mot Latvia påfølgende dag, samt «hjemmekampen» mot Italia 2. mai.

– Nå har vi muligheten til å ta førsteplassen i gruppa, så vi skal til Latvia for å vinne. Og vi møter god motstand i blant andre Dainis Krištopāns, som er en maskin av en egen verden, understreker strekspilleren.

Og han underdriver ikke. Nevnte Krištopāns er en av verdens lengste håndballspillere og rager 214 centimeter over parketten. I tillegg bikker nåla 135 kilo når han går på vekta. Med det er han et av Latvias aller fremste våpen.

Kan Solstad & co. hamle opp med motstanden i Latvia og sikre EM-billetten. Svaret på det får vi kommende uke.

Kommentarer til denne saken