Gå til sidens hovedinnhold

Dag Fedøy inn i kommunestyret – vil følge programmet til partiet han er meldt ut av

Dag Fedøy sto på KrFs liste før valget i fjor, og trer nå inn i kommunestyret etter at Simen Bondevik trakk seg som representant av helsemessige årsaker.

NORDRE FOLLO: Men Fedøy meldte seg ut av KrF og inn i det nystartede partiet Sentrum tidligere i høst. Sentrum stilte ikke liste til valget i fjor, siden partiet ikke eksisterte.

Fedøy vil dermed være uavhengig representant de neste tre årene.

Fedøy sier han kommer til å være en uavhengig representant, men vil følge programmet til Nordre Follo KrF som han er valgt inn på.

– Det er et godt program som jeg selv har vært med på å skrive, sier Fedøy, ifølge NTB.

Dermed vil han på kuriøst vis være det første medlemmet i det nystartede partiet som sitter i et folkevalgt organ, men uten å representere partiet.

KrF til beinet - nå er det nye tider

Dag Fedøy er nærmest flasket opp med Kristelig Folkeparti. Faren var en aktiv i KrF og satt i bystyret i Kristiansund, og Fedøy har fulgt sin fars fotspor i mange år. Men etter den opprivende maktkampen i 2018, følte Fedøy at hans verdier ikke var i samsvar med den veien partiet hans gikk.

– Retningsstriden i 2018 var starten på slutten for meg. Jeg mener det var feil av partiet å gå mot høyre og gå inn i regjering med Fremskrittspartiet. Som et sentrumsparti mener jeg at KrF ikke bør samarbeide med Frp, sa Fedøy til Østlandets Blad etter at han annonserte sin tilhørighet til Sentrum.

Etter åtte år som kommunikasjonsrådgiver på Stortinget for Knut Arild Hareide, valgte han også å forlate jobben i fjor, og jobber nå som seniorrådgiver innen kommunikasjon og politikk i organisasjonen Digni.

– Jeg mener at vi mangler et parti i sentrum av norsk politikk i dag. Det nye partiets verdier er de samme verdiene som jeg setter høyt; mangfold, bistand, flyktninger og miljø. Å holde seg i sentrum med en tilnærming til venstresiden er mer riktig vei for meg. Jeg har allerede meldt meg ut av KrF, og vil frem til Sentrum blir registrert som et parti være uavhengig.

Da Østlandets Blad spurte hva slags konsekvense rollebyttet vil få for ham som lokalpolitiker, svarte han følgende:

– Jeg må ha dialog med KrFs gruppe og samarbeidspartiene om dette. Men jeg vil være helt tydelig overfor velgerne at jeg fortsatt vil stå på KrFs program lokalt og samarbeidsavtalen. Jeg har ingen problemer med KrF lokalt, sier Fedøy.

Kommentarer til denne saken