TORGATA, OSLO (Nettavisen):

Bakgrunnen for reaksjonene er at Nettavisen har avslørt at det er ingen eller knapt noen kvalitetsforskjell på dyreste og billigste kjøtt, ost og juice hos lavpriskjedene.

Prisforskjellene gikk på varianter av egne merkevarer.

Hos Extra selges varene under Xtra-serien, som er billigste alternativ. Velger du Coop-merket, får varen et kraftig prispåslag. Til tross for at det er snakk om mer eller mindre samme produkt.

Kokt skinke fikk et prispåslag på 67 prosent, viste Nettavisens avsløringer.

Det samme bildet så vi på Rema 1000. Kjøttvarer produsert i Prima-serien, butikkens egen merkevare, var forbausende like produktene fra Nordfjord Kjøtt. Likevel var merkevaren mye dyrere.

Les også

Matbløffen: – Handler ikke om kvalitet

– Sjokkert over prisingen

Dagligvarekunde Andrea blir overrasket over Nettavisens avsløring.

– Dette var jeg ikke klar over. Dette er ganske sjokkerende. Når jeg handler hos Rema 1000 handler jeg alltid Nordfjord Kjøtt. Da er jeg garantert norsk kjøtt, sier hun og utdyper:

– Jeg tenker vel at det dyreste er det beste. Og at dyrevelferden er dårligere hvis man kjøper det billigste alternativet Prima, First Price eller Xtra.

Hun blir derfor sjokkert når vi forklarer at samme slakter og produsent står bak rimeligste og dyreste alternativ på egne merkevarer på kjøttdeig, koteletter og kokt skinke hos Rema 1000 og Extra.

– Dette var overraskende nyheter. Med de økte kostnadene om dagen kommer jeg til å handle det billigste alternativet, og jeg kommer til å bli flinkere til å lese hvem som har produsert produktene, sier hun.

– Alle blir lurt

I kommentarfeltet på saken som avslørte prisstriksingen reagerte også mange lesere.

«Alle blir lurt, det er mer snakk om hvor mye en blir lurt. Det som koster mest penger, er å ha ulik emballasje på akkurat samme produkt.» skriver Bergtor Roald Opsett.

«Vi blir lurt og ranet uansett hva og hvor vi handler.» lyder en annen kommentar.

Ole E. Larsen, som er på vei hjem med sykkel fra Torggata blir også overrasket over butikkenes kreative prising.

– Dette var jeg ikke klar over. Dette er et skittent spill. Det er alltid nærliggende å tenkte at kvalitet og pris henger sammen, men her blir vi altså lurt, sier han.

– Hva tror du som forbruker er årsaken til at butikkene opererer på denne måten?

– Årsaken er vel at noen gjør god butikk. Mange styrer unna First Price- og Xtra-serien fordi de tror det er dårligere Dette bør bli kjent for folk, for dette er ikke greit, sier han.

Larsen er også kritisk til at Norgesgruppens butikker, Kiwi, Meny, Spar og Joker, produserer egne merkevarer under Unil, som blant annet er Kiwis eget merkevarehus. For å få vite hvem som har produsert varen må du som forbruker google EFTA-koden.

– Dette bør de slutte med, sier han.

Slik svarer Coop på kritikken

– Coop sine kunder skal alltid vite hvem som produserer maten de handler hos oss, derfor merkes all produkter med produsent. Fordi vi er åpne og ærlige har våre kunder en reel valgmulighet. De kan sammenligne produktene, prisene, og ta det valget de ønsker ut fra sine behov. Vi har ingen ting å skjule, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop Norge.

– Opplever dere at dere får mye tyn på grunn av åpenhet?

– Fordi vi har en policy om å være åpne om hvem som produserer maten vår, i motsetning til konkurrenter, så føler vi at kritikken rammer oss urettferdig. Vi mener at kundene våre, som er de som eier oss, har krav på å vite produsenten for å kunne ta egne valg, sier han.