Daniel (12) vil ikke ha bursdagsgaver: – Gi til Redd Barna i stedet

STOLT: Daniel Rishaug Kjos (12) har fått Jobzones Veldedighetspris for Follo i 2018 for sitt engasjement for Redd Barna. Nå går han videre til landsfinalen hvor han kan vinne ytterligere 100.000 kroner. Morten Johan Melby ved Jobzone Ski overrakte sjekk og diplom i timen i 7B ved Hebekk skole.

STOLT: Daniel Rishaug Kjos (12) har fått Jobzones Veldedighetspris for Follo i 2018 for sitt engasjement for Redd Barna. Nå går han videre til landsfinalen hvor han kan vinne ytterligere 100.000 kroner. Morten Johan Melby ved Jobzone Ski overrakte sjekk og diplom i timen i 7B ved Hebekk skole. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Daniel Rishaug Kjos er årets mottaker av Veldedighetsprisen til Jobzone Ski.

DEL

SKI: Det ble en annerledes skoledag for syvendeklassingen tirsdag. Han ble overrasket av rektor, ØB og gjestene fra Jobzone på slutten av timen.

– Kandidaten har et hjerte av gull. For noen år siden så han på NRK Supernytt at det er barn som ikke har det så bra. Da bestemte han seg for at det skulle han gjøre noe med, sa Morten Johan Melby fra Jobzone Ski da han overrakte prisen på 10.000 kroner.

LES OGSÅ: Redd Barna-ambassadør Daniel (12) har samlet inn 12.000 kroner - til nå

Samlet inn 18.000 kroner på Skiløpet

Daniel er ikke helt som andre 12-åringer. I stedet for å få gaver til bursdager, ønsker han at folk skal gi en gave til Redd Barna i stedet.

Han er Redd Barna-ambassadør, og under Skiløpet i fjor høst samlet han inn imponerende 18.000 kroner. I flere år har han arrangert basarer, solgt egne leker og andre tiltak for å skaffe penger til andre barn som ikke har det så bra som ham. Nå har han altså fått 10.000 kroner til som går videre til det gode formålet.

– Er det noe spesielt du ønsker deg at pengene skal gå til?

– Jeg vet egentlig ikke helt... Nå som jeg fikk denne prisen, kommer det nok til å styrke engasjementet mitt enda mer, at jeg får enda mer lyst til å jobbe for det. Jeg står her nå og skjelver av glede! sier Daniel.

LES OGSÅ: Kjenner du en ildsjel som fortjener 10.000 kroner?

LES OGSÅ: Syvendeklassingene fra Hebekk opplevde fredsprismottakerne på nært hold

Der det trengs mest

Han vet at pengene han har samlet inn, har gått til gode formål i inn- og utland.

– Når man sender inn penger til Redd Barna, pleier man å kunne velge hva man vil gi det til. Jeg har pleid å skrive at jeg vil gi pengene til der det trengs mest. Så da er det nok flere forskjellige prosjekter, tror Daniel.

- Daniel har vunnet prisen for Follo. Det er 24 andre Jobzone-kontorer i Norge som også kårer sine sine vinnere. Alle vinnerne går sammen til en landsfinale. Det skal være en avstemning på sosiale medier som starter 26. februar. Den vinneren som får flest stemmer, vinner 100.000 kroner, sier Morten Johan Melby.

Medelevene vet hva de skal gjøre den dagen de er tilbake etter vinterferien...

- Man får bare avlegge én stemme hver, men jo flere dere klarer å samle til å stemme på Daniel, jo flere stemmer får han i den konkurransen, sa Melby til medelevene i 7B.

LES OGSÅ: Daniel (11) er Redd Barna-ambassadøren fra Ski

Imponert rektor

Rektor Ingunn Lind Bjørhei er imponert over hva som rører seg i hodet til 12-åringen som heller vil at folk gir en gave til Redd Barna enn seg selv.

– Jeg tror du kommer til å nå langt i forhold til ditt engasjement og hvordan du står på i forhold til samfunnet. Det er forbilledlig, rett og slett. Jeg er stolt over at vi har en elev ved Hebekk skole som klarer dette, sa hun og oppfordret medelever og gjester til å gi Daniel en skikkelig applaus.

LES OGSÅ: Hjelp Ann-Mari med å vinne 100.000 kroner

Artikkeltags