Danserussen boltrer seg på scenen i Kolben

FLINKE: Danserussen ved Ski videregående skole har avgangsforestillingen sin i Sal 1 i Kolben fredag og lørdag kveld. Her fra mandagens prøver i dansesalen i Alliansehallen. ALLE FOTO: STIG PERSSON

FLINKE: Danserussen ved Ski videregående skole har avgangsforestillingen sin i Sal 1 i Kolben fredag og lørdag kveld. Her fra mandagens prøver i dansesalen i Alliansehallen. ALLE FOTO: STIG PERSSON

Artikkelen er over 2 år gammel

Danselinja ved Ski videregående skole byr på mange sjangre under årets avgangsforestilling.

DEL

SKI/KOLBOTN: Elevene har rett og slett kalt den Avgangsforestilling 2018. Den fremføres i Sal 1 i Kolben fredag og lørdag kveld. De ti tredjeklassingene gleder seg til å vise hva de har jobbet med frem mot avgangsforestillingen. Publikum får også se 1. og 2. klasse i aksjon, så hele danselinja har jobbet sammen om forestillingen.

– Vi har et fag som heter DIP, Dans i perspektiv. Der koreograferer vi selv. I forestillingen har vi to koreografier, der den ene tar utgangspunkt i soloene vi laget i høst. I tillegg får vi lov av lærerne til å forme litt av forestillingen selv, sier Ina Wavik Christensen, en av de mange engasjerte danseelevene.

Fritt spillerom

Pedagogene på danselinja har i år fått fritt spillerom uten å måtte tenke på en overordnet tematikk som koreografiene skal passe inn i. De har derfor koreografert forskjellige verk med utgangspunkt i de forskjellige disiplinene det undervises i.

– Vi har ikke noe overordnet tema i år, så da har vi kunnet boltre oss i de ulike teknikkene og stilene vi underviser i, så vi har fått litt friere spillerom enn vi pleier å ha, sier dansepedagogene Stine Svensson Norheim og Ingebjørg Hippe.

LES OGSÅ: Feirer 15 år med danselinje på skolen

Bredt spekter

Derfor kan publikum glede seg til et bredt spekter av ulike dansestiler og uttrykk. Du får oppleve både klassisk ballett, moderne dans, samtidsdans, jazz, musikal og hip hop. I noen av koreografiene er materialet utarbeidet sammen med elevene.

– Det er forskjellige avarter innenfor de ulike stilene, påpeker Ingebjørg Hippe.

Camilla Grønneberg, Ingebjørg Hippe, Vigdis Langeggen og Stine Svensson Norheim er skolens dansepedagoger og koreografer. I år som i fjor har Maja Hannisdal lagd en film om avgangsklassen, og tatt bildene til både plakat og program.

LES OGSÅ: En forestilling å være stolt av

- Noe for alle

Avgangsforestillingen har sin egen Facebook-side, for den som har lyst til å lese mer om det de jobber med.

– Det blir noe for alle. Vi får vist frem mangfoldet i dansestilene vi har her. For eksempel er ikke klassisk bare én ting. Vi får vist det godt frem i forestillingen, mener elevene.

LES OGSÅ: Forestilling med temperamenter

Artikkeltags