Feirer 15 år med danselinje på skolen

  Ski videregående skole har hatt danselinje i 15 år. Det feires under årets elevforestilling i Kolben onsdag og torsdag. Her gir tredjeklassingene deg en smakebit av hva publikum har i vente.

  Artikkelen er over 3 år gammel

  Ski videregående skole har hatt danselinje siden 2002. Det er vel verdt en fest.

  DEL

  SKI/KOLBOTN: Onsdag og torsdag kveld feires jubileet med en helaftens forestilling i Kolben. Det vil bli et gjensyn med gamle elever, samt at alle skolens nåværende danseelever skal i aksjon. Forestillingen vil inneholde et bredt spekter av ulike dansestiler og uttrykk.

  – Vi har rett og slett kalt det 15-årsjubileum og feirer dansen, sier lærer Ingebjørg Hippe.

  Skolens dansepedagoger og koreografer er naturligvis sterkt involvert i oppseningen; Camilla Grønneberg, Ingebjørg Hippe, Ingrid Bekkevoll Tarebø og Stine Svensson Norheim.

  – Vi har på en måte lagd linja, og det er vi stolte av, sier Ingrid Bekkevoll Tarebø.

  Gjestekoreograf

  Det er gjestekoreografi av Jo Strømgren, innstudert av Jan Ivar Lund.

  – Det er veldig gøy, og veldig spennende å ha en annen type instruktør enn vi har hatt i tre år. Det er litt annerledes stil, sier Camilla Olsen.

  Hun og de andre elevene setter stor pris på å få impulser utenfra. Ikke minst er det annerledes og lærerikt når innstuderingen er gjort av en mann.

  Den tsjekkiske mesterkoreografen Jiri Kylian står sentralt i forestillingen. Han jobber i grenselandet mellom det klassiske og moderne.

  – Det er en veldig stor ære å få gjøre en så bra koreografi av en så stor koreograf, sier elevene.

  – Vi har latt oss inspirere av noen av ballettene hans og lagd vår egen tolkning, sier Ingebjørg Hippe.

  Du kjøper billett på kolben.no.

  Tredjeklassingene ved danselinjen 2016/17 er disse: Anastasia Bertheussen, Ella Olivia Vreim Brandal, Aurora Dahl, Elise Herrød Dale, Danielle Joan Guardian, Martine Fagerli Husum, Tiril Martinsen, Natalia Julia Miturska, Tiril Svendsen Nymark, Camilla Olsen, Solveig Wiik Pedersen, Kristine Wernle Teigen og Silje Marlen Sulerud Wøhni.

  Artikkeltags