119 lærere i Nordre Follo har søkt om etter- og videreutdanning i år

ENGASJERT: Høyre vil at Nordre Follo skal ha en skole hvor elevene mestrer mer og lærer mer og da må kommunen passe på at våre dyktige lærere blir enda bedre. Det sikrer vi ved å gi dem etter- og videreutdanning, skriver Anne Kristine Linnestad i Høyre i dette innlegget.

ENGASJERT: Høyre vil at Nordre Follo skal ha en skole hvor elevene mestrer mer og lærer mer og da må kommunen passe på at våre dyktige lærere blir enda bedre. Det sikrer vi ved å gi dem etter- og videreutdanning, skriver Anne Kristine Linnestad i Høyre i dette innlegget. Foto:

Av
DEL

LeserbrevOg det er veldig bra! Skolene i Nordre Follo har mange dyktige lærere med solid og faglig kompetanse men fremdeles er det en del av lærerne som mangler fordypning i fagene de underviser i og jeg oppfordrer derfor ordfører Hanne Opdan til å godkjenne så mange som mulig av de 119 søknadene som kom inn før fristen 01.03.20!

Ungene våre fortjener det aller beste og kvalifiserte lærere med solid og faglig kompetanse er viktig for at Nordre Follo skal bli Norges beste oppvekstkommune.

Høyre vil at Nordre Follo skal ha en skole hvor elevene mestrer mer og lærer mer og da må kommunen passe på at våre dyktige lærere blir enda bedre. Det sikrer vi ved å gi dem etter- og videreutdanning!

For å nå målet om at alle lærere som underviser i norsk, matte og engelsk skal ha fordypning innen 2025, er det ekstra viktig å sørge for at flest mulig søker og at flest mulig søknader godkjennes. Staten har satt av penger, men uten Nordre Follo kommunene med på laget får vi det ikke til.

Høyre ser frem til at vi får en klar plan for hvordan kommunen skal sikre at lærerne våre får nok fordypning før kravene trer i kraft om 5 år. Undersøkelser viser at syv av ti som tar etter- og videreutdanning opplever seg selv som en bedre lærer i etterkant. Det betyr at norske elever møter en lærer med fornyet faglig tyngde og ekstra trygghet i klasserommet. Det gjør at flere barn kan knekke lese- og skrivekoden, og ruste seg selv for arbeidslivet.

Høyres mål er at vi skal ha en skole der elevene lærer mer, hvor de trives og hvor lærerne har et godt faglig fellesskap. Faglig sterke lærere er viktigst for de barna som trenger skolen aller mest.

Lærerne i Nordre Follo gjør en fantastisk jobb i klasserommene våre hver eneste dag og for å beholde dem, og samtidig sørge for at ungene våre får en best mulig skolehverdag, forventer vi at så mange som mulig av de 119 søknadene blir innvilget.

Anne Kristine Linnestad, Gruppeleder, Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags