Å gamble med din og min sikkerhet for å oppnå kortsiktig, populistisk gevinst blant enkelte velgere, burde ikke være politikernes oppgave

DELTE MENINGER: Frp-politikerne (fra venstre) Tønnes Steenersen, Jarle Ørnebo og Kjetil Barfelt jublet for økt fartsgrense. Statens Vegvesen, Trygg Trafikk, Ski- og Ås kommune er derimot ikke fornøyd med forslaget. Innsender har meninger om fartsgrenseøkningen.

DELTE MENINGER: Frp-politikerne (fra venstre) Tønnes Steenersen, Jarle Ørnebo og Kjetil Barfelt jublet for økt fartsgrense. Statens Vegvesen, Trygg Trafikk, Ski- og Ås kommune er derimot ikke fornøyd med forslaget. Innsender har meninger om fartsgrenseøkningen. Foto:

Av
DEL

LeserbrevI Østlandets Blad mandag 28. oktober er det en artikkel om nok en trafikkulykke på E18 mellom Holstad og Østfoldgrensen. Tønnes Steenersen fra Frp uttaler at: "Jeg leste om ulykken på E18 i Østlandets Blad, men avventer nå hva som er årsaken til ulykken."

Tønnes Steenersen og Frp har jo ikke skjønt dette med trafikksikkerhetsarbeid når de må finne årsaken til den siste ulykken for å vurdere å senke fartsgrensen til 70 km/t igjen. 70km/t istedenfor 80km/t reduserer ikke nødvendigvis antall ulykker, og årsaken er således ikke interessant i denne sammenheng.

Men ca. 10% fartsreduksjon fra 80 til 70 km/t har en vesentlig innvirkning på KONSEKVENSENE av en ulykke, og det er jo poenget. Med 70km/t istedenfor 80 får man ikke nødvendigvis færre ulykker på strekningen, men man får færre alvorlig skadde og drepte ofre som følge av ulykkene som måtte oppstå.

Å gamble med din og min sikkerhet for å oppnå kortsiktig, populistisk gevinst blant enkelte velgere, burde ikke være politikernes oppgave. Spesielt ikke fra partiet som hevder å være "for folk flest".

Jan-Even Nystad, Ski

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags