Gå til sidens hovedinnhold

Det holder nå, Tønnes!

Ap mot Frp

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Folk som har fulgt med på Tønnes Steenersens politiske innspill den siste tiden, har sikkert fått med seg at han mener at Arbeiderpartiet er folkefiende nummer én (akkurat som partiets viktigste talspersoner). Nå må det snart være tid for å roe seg litt ned.

Steenersens feilaktige og flåsete utspill mot Aps gruppeleder Morten Ellingsen er rett og slett pinlige. Her prøver Steenersen å lage en politisk oppvask med argumenter som er både feilaktige og svært billige. Prøv å være litt selvkritisk neste gang. Når Ap for snart fire år siden la frem sitt kommunevalgprogram, så var det på over 100 punkter.

At han nå etter 2,5 år greier å finne punkter som ikke er oppfylt, så er ikke det noe problem i det hele tatt. I programmet står det alle steder at Ap skal arbeide for osv.

Steenersen vet så inderlig godt at nye kommunale tiltak tar tid. Noe får man gjort i første valgperiode. Andre ting går over to og tre perioder. Noen ganger må saker nedprioriteres rett og slett av manglende finanser.

Hjelpe til med et eksempel

Jeg skal hjelpe til med ett eksempel før du gjør et nytt dypdykk i dokumentene. I Aps program står det at vi skal arbeide for ny svømmehall på Langhus. Denne kan jeg med sikkerhet si ikke blir ferdig før i neste valgperiode. Det er ikke noe nederlag for Ap dette. Å bygge en stor svømmehall tar tid. Videre i din påstand om SFO-priser gjør du en grov feil. Ap har redusert SFO-prisene etter 2015. Det tallet på kr 2250 som du påstår det var i 2015, må du ha forbyttet noen tall, sannsynligvis en tusenlapp feil (husker ikke helt). Kr 2250 er taotl feil for år 2015. Kr 2800 er det korrekte tallet som Ap og samarbeidspartiene har fastsatt.

Folkavstemninger om bompengefinansiering av veier og annet i og rundt Oslo, er noe nytt fra Frp og som jeg valgte å kommentere. I sitt tilsvar kommer fylkespolitiker Tønnes Steenersen og stortingspolitiker Himanshu Gulati med sine refleksjoner om hva undertegnede tenker om saken. Refleksjonene etterlater seg flere spørsmål enn svar og at jeg (Ap) fryktet folkets mening. Et svar omtrent som forventet.

Demokratisk underskudd?

Leserbrevforfatterne beklager seg over demokratisk underskudd i prosessen. Man trenger da ikke noen folkeavstemning om slike ting. Resonnementene for folkeavstemning er merkelige. Hva folk mener om bestemte saker kan man enkelt få med en opinionsundersøkelse. Neste gang Steenersen og Gulati skriver om Oslo-pakke 3 og en eventuell folkeavstemning, så bør de være så ryddige at de skriver hvordan de selv mener at finansieringen skal utføres.

Og samtidig bør de komme med hvilke eventuelle statlige budsjettposter som skal reduseres. Dette greier de selvsagt ikke. Derfor er hele forslaget en (hel) bom.

Trafikkproblemene, spesielt i Oslo, er for store til at Oslo greier å finansiere løsningene selv. Nye kollektivløsninger må til. Bilismen kan ikke bare øke og øke uansett drivstoff. Det vil aldri gå på lengre sikt. Ansvarlige politikere i Oslo og Akershus har gjort sine helt nødvendige valg. Slike valg greier ikke Frp-politikere å ta. De må først være sikker på at det gir stemmegevinst.

Tønnes Steenersen gjør på slutten et nummer av at bommen i Oslofjord-tunnelen er borte. Virkelig noe å skryte av. Oslofjord-tunnelen var nedbetalt det året den blåblå regjeringen overtok. I 2013.

Kommentarer til denne saken