«Jeg ser at det er mange voksne som latterliggjør barn og unge som demonstrerer for å stoppe de dramatiske klimaendringene. Slutt med det»

Jorunn Nakken, Ås Venstre.

Jorunn Nakken, Ås Venstre. Foto:

Av
DEL

MeningerJeg var 16-17 år, gikk naturfaglinja på Molde gymnas, var medlem i Naturvernforbundet og leste i Natur & Miljø om den nyeste forskningen på sammenhengen mellom hullene i ozonlaget og utslipp av enkelte gasser. Jeg forlangte at vi skulle slutte å kjøpe spraybokser hjemme på grunn av bruken av freon som drivgass, men ble møtt med latter. Jeg fikk beskjed om å slutte å la meg hjernevaske av slike fanatiske organisasjoner, men det gjorde jeg selvfølgelig ikke.


Ca. 10 år senere inngikk alle verdens land en avtale om å fase ut klorfluorkarboner (KFK) og andre ozonødeleggende gasser fra spraybokser og kjøleskap mm. I dag er utslippet av disse gassene redusert med over 98% og ozonlaget er i ferd med å bygge seg gradvis opp igjen, slik at både mennesker, dyr og planter får tilbake beskyttelsen mot farlige UV-stråler. Denne ene miljøkampen ble vunnet, og er en suksesshistorie, men det er mange andre miljøproblemer som fortsatt ikke er løst.


Jeg ser at det er mange voksne som latterliggjør barn og unge som nå demonstrerer for å stoppe de dramatiske klimaendringene. Slutt med det. Det er dere som blir sittende igjen som fossile ignoranter når denne generasjonen overtar styre og stell. Begynn heller å tenke ut hva dere skal svare barnebarna om hvorfor dere ikke gjorde noe mens dere kunne.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags