Hvorfor dårlige studentboliger i Skogveien?

NYTT FORSLAG: SiÅs har justert sitt forslag til nye blokker med studentboliger på Kaja, men naboer er fortsatt skeptiske. ILLUSTRASJON: SiÅs

NYTT FORSLAG: SiÅs har justert sitt forslag til nye blokker med studentboliger på Kaja, men naboer er fortsatt skeptiske. ILLUSTRASJON: SiÅs

Av

Studentboligene er prøveklut for tettheten i Ås, mener innsender.

DEL

Studentsamskipnaden i Ås har som oppgave å skaffe studentene trivelige boliger.

I Ås avis 2. august skriver administrerende direktør Einride Berg at han fortsetter arbeidet med å fortette studentboligene i Skogveien, selv om det bryter med omgivelsene og raserer trivelige studentboliger med lys og mye grønt.

Det kan fortsatt unngås dersom en bare gjennomfører et første byggetrinn med høye hus i nord mot Åsmosan og bevarer det en har av brukbare studentboliger.

Tilskuddsordningen fra departementet til studentboliger gjør at en i første omgang bare kan gjennomføre et første byggetrinn og må vente med et eventuelt andre.

Dårlig utstyn og mye grått

4-5 etasjes blokker tett i tett på flatmark gir dårlig utsyn og mye grått for de fleste. Ta en tur på Lambertseter og tenk deg fire ganger så mange blokker. Sammenlikn med terrassehus med utsikt og lys til alle på skråning ned mot sjø og vann.

Studentboligene er prøveklut for tettheten i Ås. En tetthet ønsket av noen som tror Ås er eller blir et kollektivknutepunkt i likhet med Lillestrøm, Sandvika, Asker og Jessheim/Gardermoen, hvor det går tog 10 ganger i timen og dessuten buss til Oslo. Kollektivtransporten til Ås er basert på at fremtidens el-buss forurenser mer enn tog.

Bare en bussrute

Det er ikke regnet med at ressursbruk til bygging og infrastruktur er størst for tog. Det forutsettes at en kan reise fra dør til dør hele døgnet med tog. Derfor bare en bussrute til Ås og den går bare fra utkanten av Drøbak til Ski og Bøleråsen i Oppegård.

Det kan rettes på med et dekkende bussrutenett for ulike behov med hensyn på tidspunkt og sted. Da blir det mulig også for studenter å bo i terrassehus med lys og utsikt for alle, i skråninger ned mot Bunnefjorden, Oslofjorden og Årungen, istedenfor i nitrist tett blokkområde på flatmark.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags