– Klart at studenter skal ha boliger

Studentboliger i Skogveien. Illustrasjon: SIÅS

Studentboliger i Skogveien. Illustrasjon: SIÅS

Av
DEL

DEBATT: NMBU er en del av Ås, ingen tvil om det. Hvorvidt fusjonen mellom UMB og Veterinærhøskolen er bra for Ås (samfunnet), som Tord Hauge skriver kan diskuteres.

Men fusjonen er gjennomført og selvfølgelig trenger studentene boliger. Men, det er ikke sikkert at de skal ligge i nærmiljøet (les etablerte boligstrøk). Det har aldri vært en sterk integrering mellom lokalbefolkningen og studentene.

Kortvarig besøk

Lokalbefolkningen har etablert seg, studentene er på (kortvarig) besøk. Studentene har naturlig nok andre interesser enn lokalbefolkningen (ps; som absolutt er heterogene). Så en såkalt likestilling av alle beboere i Ås blir feil utgangspunkt.

Har helt rett

Carl Birger Alm har helt rett (ikke bry deg om den ydmyke Bulldoseren i SiÅs). De såkalte folkemøtene ble først holdt når SiÅs ble presset til det/skjønte at de måtte.

Og, da var planene lagt. At planene etter det «i vesentlig grad ble korrigert» er det vel bare Einride som kan påstå.

Han er god for studentenes utbygging, ikke like bra for nærmiljøet. Det er heller ikke politikerne som tillater slik utbygging. Den kampen skal vi ta ved neste kommunevalg. Bygdelisten for å bevare Ås.

Gode tomter

Oppgaven for SiÅs blir å finne gode tomter for nye studentboliger (tomter som eies av NMBU) som ikke ødelegger det lokale bomiljøet for de faste innbyggerne i Ås. Det er en god symbiose.

Einar J. Einarsson, beboer i Ås, tidligere student og ansatt ved Landbrukshøgskolen og i to perioder styrerepresentant i styret i SiÅs.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags