Benytt stemmeretten din - din stemme kan avgjøre valget!

Anne Kristine Linnestad, 2. kandidat, Nordre Follo Høyre

Anne Kristine Linnestad, 2. kandidat, Nordre Follo Høyre Foto:

Av
DEL

LeserbrevSpiller det noen rolle hva jeg stemmer? Er jeg med å bestemme i hvordan lokalsamfunnet mitt skal være? Ikke overraskende mener jeg det! Jeg håper du også gjør det og dermed benytter stemmeretten din!

Når politikere ønsker å innfri alle ønsker, eller ikke vil ta belastningen med å sette tæring etter næring i en kommune og ta de nødvendige prioriteringer – og dermed si ja til mye, men nei til noe – kan det være fristende å sende regningen til innbyggere i form av økte avgifter eller eiendomsskatt.

Målet til folkevalgte fra Høyre er ikke å kutte i tjenestene, målet er å drive kommunen bedre, og sørge for at pengene vi allerede har brukes på en bedre måte. Det er mye å spare på god effektivisering. For oss er det nødvendig og viktig å se hvordan oppgaver for innbyggerne skal løses, organiseres og effektiviseres. Dessuten er det god dokumentasjon på at mer penger ikke automatisk gir bedre tjenester!

Ta eiendomsskatten. Kommuner med Høyre-ordfører kommer best ut med lavest eller ingen eiendomsskatt. Av de 10 kommunene som krever inn mest eiendomsskatt, styres seks av Ap, mens de fire øvrige har ordførere fra Frp, Sp, Venstre og fellesliste. Den Høyre-styrte kommunen som tar mest eiendomsskatt på bolig er Molde på 44. plass.

Dette er gledelig lesning! Eiendomsskatt er en veldig lettvint løsning der man bare laster utgifter over på innbyggerne. Når den først er innført, er det uhyre vanskelig å bli kvitt den etterpå.

Høyre mener at huset ditt er en bolig, ikke et skatteobjekt. Eiendomsskatten er en usosial skatt, som rammer spesielt enslige minstepensjonister hardt.

Det er et mål at flest mulig skal eie sin egen bolig. Selveierprinsipper står sterkt i Norge, og er et viktig prinsipp for Høyre. Eiendomsskatten gjør det dyrere å ta del i selveierdemokratiet, det synes jeg er problematisk. Som folkevalgt er vår oppgave å prioritere skattepengene til folk på en god måte. Å innføre en skatt på hjemmene til folk er å skyve politikernes utfordringer over på innbyggerne fordi politikerne ikke klarer å prioritere skikkelig i eget budsjett. Høyre skal snu på hver krone i kommunen for å sørge for at kommunen bruker innbyggernes penger så godt som overhode mulig.

Det er fullt mulig å drive kommunen mer effektivt enn vi gjør i dag. Det handler om å finne nye måter å løse utfordringer på og ikke bare ty til økte skatter hver gang man får en utfordring.

Jeg håper du benytter stemmeretten din 8. eller 9. september, eller at forhåndsstemmer på rådhuset i Ski eller Oppegård frem til 6. september. Godt valg!

Anne Kristine Linnestad, 2. kandidat, Nordre Follo Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags