«Det er ødeleggende å forandre på opplegg som fungerer»

STORE KUTT: Kommunalsjef Janne Short Aurlien må kutte mye i oppvekstsektoren i Ski kommune.

STORE KUTT: Kommunalsjef Janne Short Aurlien må kutte mye i oppvekstsektoren i Ski kommune. Foto:

Av

Mette Ramberg er ikke fornøyd med det nye budsjettet i Ski kommune.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

MeningerNå må de rådgivende instansene i Ski kommune slutte å ta de svakeste i samfunnet når det skal kuttes i budsjettene. Åpen barnehage, Ettermiddagshjemmene, Gjedsjø PPO og lille Skotbu skole er viktige arenaer for en god oppvekst.

Det kan tvert imot spares penger i fremtiden ved å beholde ovennevnte «møteplasser». Der blir barna/ungdommene tatt vare på av kyndige personer. De har dermed større sjanse for å bli en ressurs istedenfor en utgiftspost på et senere tidspunkt.

Det er godt for foreldrene også, som ønsker en god hverdag for barna sine.

Selv om elevgrupper varierer fra år til år, så kommer det alltidtil å være behov for spesialundervisning i skolen. Det er ødeleggende å forandre på opplegg som fungerer. Det er som i sjakkspill, man må tenke noen steg fremover før brikkene flyttes. Barndommen tar vi med oss resten av livet.

Noen sliter dessverre mer enn andre for å få en bra barndom. Det er hovedsakelig de voksnes ansvar at barna lykkes. Elevene i skolen kunne sikkert klart seg fint uten nettbrett til 7,6 millioner kroner. Det skal tross alt spares 26 millioner i skolen. Politikerne gir med den ene handa og tar desto mer med den andre. Jeg foreslår at det kuttes ned på antall rundkjøringer, da hver og én av dem koster flere millioner kroner.

Les mer fra ØBs dekning av det nye budsjettet i Ski:

 
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags