Buss dit folk skal

Av
DEL

LeserbrevTuva Moflag (Ap), stortingsreprsentant fra Ski, ønsker permanent buss for tog. Buss for tog fra Ski til Oslo går til Helsfyr.

Fra Ski og Ås byene ingen ordinær buss til Oslo fordi vi har tog, men fra Lillestrøm, Sandvika og Asker minst 4 busser i timen til Oslo S, busser en kan gå på og av også andre steder enn ved jernbanestasjoner.

Busser som bør kobles med ordinære bussruter til Follo og Østfold. Bussruter slik at en uten overgang kan komme til bl.a. A-hus, Lillestrøm, Asker og Bærum uten overgang. Busser som mater tog med flere enn de tar fra tog. Da ikke alle busser kan gå fra alle steder til alle steder, er det behov for en busstasjon på Vinterbro (hvor E6 og E18 krysses), med overgang mellom lokale, regional og internasjonale bussruter. Vi må ha et mer dekeknde nett av bussruter, dersom vi skal unngå kø, kork, motorvei og, bompenger.

Markedet fungerer ikke når tog har monopol. Best togtilbud med både konkurranse fra og samarbeid med buss. Ofte får en bedre dekning med buss i ring enn pendelrute. For eksempel Ski- Kolbotn – Helsfyr – A-hus – Oslo S - Vinterbro – Ski. Et annet eksempel er åttetallrute Ås – Vinterbro – Vestby som gir buss til mange som ikke har og hyppigere frekvens for de som har, bedre utnytelse av og bærekraft i kollektivsystemet.

Trygve Roll-Hansen, Pensjonist, Ås

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags