Sjåførene må skjerpe seg

Skjerp deg: Bussjåføførene må skjerpe seg, og ta litt mer hensyn til passassjerene, mener innsenderen.  FOTO: ESKILD GAUSEMEL BERGE

Skjerp deg: Bussjåføførene må skjerpe seg, og ta litt mer hensyn til passassjerene, mener innsenderen. FOTO: ESKILD GAUSEMEL BERGE

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerKollektivtrafikken øker, det stiller større krav til bussjåførene. Følgende lille episode illustrer hva jeg sikter til:

Tirsdag 28. februar rundt klokken kvart over 12 kom jeg ruslende fra Langhuset i retning bussholdeplassen ved Vevelstad stasjon. Der sto en 510-buss (og ventet?). Da jeg nærmet meg, la jeg snart merke til en dame som kom i retning fra toget, med bæreposer og pikkpakk i begge hender.

Jeg la godt merke til henne, for det var ikke andre folk i området.

Hun begynte etter hvert å løpe, helt tydelig for å rekke bussen. Men da hun var fire-fem meter unna inngangsdøra foran på bussen, kjørte den.

– Ikke første gang

Jeg ble stående og måpe. Hvordan går det an? Situasjonen var så absurd, at jeg gikk bort til damen for å trøste henne. Men hun tok det med fatning:

– Det er slett ikke første gangen jeg opplever dette, sa hun – og tok fatt på veien videre hjem – til fots.

Hadde det nå også vært i rushtida, da det er mye folk i området og bussene gjerne sliter med å holde ruta. Men jeg tviler på at noen som ventet ved de kommende holdeplassene hadde blitt lei seg om sjåføren hadde ventet de syv-åtte sekundene det hadde tatt for denne damen å komme seg om bord.

Eller kikket i speilet.

Nektet å stoppe

Det som er litt spesielt med denne hendelsen, er at det så vidt jeg vet også var akkurat dette som skjedde forut for bussulykken ved Ødegården for et par uker siden. Hadde også denne damen i sitt sinne og sin desperasjon forsøkt å banke i siden på bussen for å påkalle den sløve bussførerens oppmerksomhet, kunne det samme skjedd igjen. For det var veldig glatt på stedet.

Jeg vil også legge til: Det er ikke så veldig ofte jeg selv tar bussen, og som regel har det «gått bra». Men jeg har to barn som har gått på Ås videregående, og dermed vært avhengig av 510 bussen til og fra Bøleråsen. Og de kunne av og til fortelle noen merkelige historier. Blant annet var det en sjåfør for noen år siden som konsekvent nektet å stoppe, sjøl om det ble «ringt på» i god tid og folk bak i bussen sto og brølte at han måtte stoppe ...

Den som tar bussen ofte kan risikere å oppleve mye rart.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags