Blokkbaroner i Leikvollen?

Dette er det foreløpige tegningene på hvordan de nye blokkene på Leikvollen kan bli, laget av arkitektfirma Dyrø og Moen.

Dette er det foreløpige tegningene på hvordan de nye blokkene på Leikvollen kan bli, laget av arkitektfirma Dyrø og Moen.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Et åpent brev til Morten Ellingsen i Ski Arbeiderparti.

DEL

LeserbrevEn blokkbaron kan være en eier av en enebolig som forvandles til en blokk med mange boenheter. Etter salg til en utbygger, rives eneboligen for å gi plass til en blokk med flere leiligheter, gjerne med en flott penthouseleilighet på toppen av bygget, – til tidligere eier. Dette eksperimentet ønsker 4 grunneiere å utføre innerst i fredelige Leikvollen. I stedet for 4 eneboliger foreslås det å bygge 4 blokker på 4 etasjer med til sammen 40 leiligheter. Grunneierne begrunner dette med et ønske om fortsatt å kunne bo i et godt bomiljø som pensjonister, uten snømåking og hagearbeid. Vanligvis flytter eldre mennesker inn i en lettstelt leilighet når hus og hage blir for strevsomt. Det er litt uvanlig å oppføre en blokk for å dekke sitt behov som pensjonist.

BAKGRUNN:

At det tidligere nevnte gode bomiljøet ryker for de andre 36 boenhetene i Leikvollen, glemmes lett i bytte mot stor økonomisk gevinst. Vel 36 familier kan måtte tåle en vesentlig verdiforringelse av egen eiendom, gjennom flere år med rivning, graving og oppføring av 4 blokker innerst i blindveien. Kan dette skje i Ski kommune? Kan kommunen «ta» fra mange og «gi» til noen få? Det er jo omvendt sosialdemokratisk «Robin Hood»-tankegang. Dette er ett av tre forslag til fortetting i området omkring Leikvollen: se Kommuneplan Nordre Follo, Arealdel Ski- høringsutkast.

Fagfolkene i Ski kommune er uenige i forslaget. De har i en konsekvensutredning sagt det vil ha en svært stor negativ konsekvens for området. Likevel vil leder av arealplankomiteen, Arbeiderpartiets Morten N Ellingsen bygge 4 blokker. Som politiker vil han gjerne være mer ambisiøs enn sine fagfolk, selv om det blir på bekostning av alle andre beboere i området.

De trafikale forholdene i veien vil bli håpløse med 40 nye leiligheter og 60 ekstra biler, enten de kjører eller er parkert. Dette er mange barns skolevei. Veien vil raskt ha behov for oppgradering, med utvidelse i bredden til fortau som kun er mulig ved å ekspropriere areal fra beboere i veien.

Vil Ski Arbeiderparti prioritere bygging av blokker med dyre leiligheter kun for rike pensjonister?

Vi er ikke imot fortetting i Leikvollen, men ønsker å se det i en større sammenheng på et seinere tidspunkt. La det bero til Østre linje er flyttet. Se på hele området med Kjeppestadveien, Leikvollen, Sætreveien og Kråkstadveien.


Grete Alve og Arild Pettersen

Beboere i Leikvollen

Leikvollen, Ski

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags