Dagens løsning med nedslitte og uegnede anlegg er en hån mot utøvere som satser det de kan for å lykkes

Kampen mot Røa ble avblåst på grunn av overvann på banen. Resten av kampen ble spilt mandagen etter. Skjermbilde

Kampen mot Røa ble avblåst på grunn av overvann på banen. Resten av kampen ble spilt mandagen etter. Skjermbilde

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Uten resultattavle. Uten speaker. Uten garderobe. Uten tilskuere. Sånn var Kolbotn-damenes hjemmekamp i Toppserien – i Oslo. Det er en skandale. Og det er Oppegård kommunes feil.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er gressmatta på Sofiemyr stadion som er et problem. En knallhard gresslette der regnet ikke trekker ned i bakken, men blir liggende oppå. Hver gang. Kampen mot Røa tidligere i høst måtte blåses av etter 30 minutter på grunn av vann på banen, og måtte spilles ferdig uken etter. Kampen denne uken ble flyttet til KFUMs bane på Ekebergsletta, etter at værvarslene på Yr så skumle ut. De to siste årene har laget måttet spille hjemmekampene sine på andre lags baner i flere måneder, fordi Sofiemyr ikke har vært i god nok stand.

Kolbotns Toppserielag er det eneste elitelaget i fotball vi har i distriktet, og burde være en stolthet for hele Follo. Men måten Oppegård legger til rette for laget, er rett og slett elendig. Det kan ikke være mange kommuner i Norge som gjør et dårligere arbeid for toppfotballaget sitt enn Oppegård kommune har klart. Og det bør gi en vond smak i munnen for politikerne.

Det er ironisk at det bare er noen hundre meter bort til flere kilometer med perfekte, grønne gressletter på Oppegård golfbane. Der klarer man altså det kommunen ikke klarer.

Er det så vanskelig å holde en gressmatte i god nok stand til å spille fotball, får kommunen heller legge kunstgress på banen. Så får man flytte kastanlegget til utsiden av Sofiemyr stadion.

En viktig oppgave for de folkevalgte politikerne i nye Nordre Follo kommune blir å legge til rette for toppfotball i kommunen, etter de kravene Norges Fotballforbund stiller. Og nå har man muligheten til å fokusere på ett toppanlegg for fotball, ett sted, som alle de beste lagene kan bruke. Og samtidig ha én stadion for friidrett som oppfyller kravene til å kunne arrangere mesterskap.

Dagens løsning med nedslitte og uegnede anlegg er en hån mot utøvere som satser det de kan for å lykkes, og som samtidig setter Follo på kartet.

Ansvarlig redaktør i Østlandets Blad skriver om problemene på Sofiemyr stadion.

Ansvarlig redaktør i Østlandets Blad skriver om problemene på Sofiemyr stadion.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken