De grønne partiene er mest grå

Artikkelforfatteren

Artikkelforfatteren Foto:

Av
DEL

LeserbrevDet er mye grønt i partifloraen. Mange er grønne, for klima, naturverdier og miljø - i ord.

Jeg stusser for eksempel på politikken til Venstre i Ski og MDG i Oppegård, to av de erklært grønne som har hatt innflytelse i inneværende periode. Det er mye bra de vil, men det er mye rart de har gjort.

Venstre vil ha nasjonalpark i Østmarka, men partiet sier ingenting om Sørmarka, vårt nærmeste skogs- og turterreng. Venstre i Ski stemte som del av et enstemmig kommunestyre for beredskapssenteret på Taraldrud, som er portalen til marka for store befolkningsgrupper, i nabokommunen da.

Ski Venstre har vært selve pådriveren for motorcrossbanen i Assurdalen. Man kan si mye om motorcross, men økt støybelastning i nærmarka og i boligområder, er ikke miljøpolitikk. En garantiforpliktelse på seks millioner kroner for motorcrossbanen er en del av medgiften til den nye Nordre Follo kommune som følge av denne politikken.

Miljøpartiet de grønne har sittet med en god gruppe i Oppegård i fire år. Jeg ser av innlegg at partiet har kjempet for grønne lunger. Men en stemme til MDG for fire år siden var også en stemme til en massiv nedbygging av småhusbebyggelse til fordel for blokker i sentrum og ved alle jernbanestasjoner. Nå sier førstekandidaten at «nok er nok», men det er litt seint. Paradigmet har vært «tett og høyt». Med krav om lekearel og parkering i kjelleren. De som har råd til disse leilighetene er godt voksne, og du ser ingen av dem i lekestativene. De færreste skal med toget til byen i morgenrushet. Barnefamiliene derimot, bor boligfelt i utkanten og må kjøre hit og dit til alle familiens gjøremål.

Fabian Stang argumenterte mot å bygge ut Filipstad, den siste biten av fjordbyen i Oslo. Hvorfor skal en generasjon sette et så stort avtrykk på byen, spurte den tidligere ordføreren. Dette er også et spørsmål grønne, røde og blå kan stille seg i Nordre Follo. For ett står klart: De arealene som er verdifulle i dag, blir enda mer verdifulle i morgen. Vi skal glede oss over at partiene til slutt samlet seg om vern av Svartskog. Vi får be til Vårherre om at ingen kreativ grunneier eller partigruppe kommer på nye ideer om å invitere store institusjoner til å bygge i marka.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags