Fritidskort for alle unge

KrF-toppene Simen Bondevik og Dag Fedøy vil har fritidskort for unge i Nordre Follo.

KrF-toppene Simen Bondevik og Dag Fedøy vil har fritidskort for unge i Nordre Follo.

Av

Det skal ikke være foreldrenes lommebok som avgjør om barna i Nordre Follo får bli med på fritidsaktiviteter. Med KrFs fritidskort får alle være med på laget.

DEL

LeserbrevMange barn og unge har ikke mulighet til å delta på fritidsaktiviteter sammen med jevnaldrende fordi familiene ikke har råd. Det gjør at noen barn blir holdt utenfor viktige sosiale arenaer, der de kan oppleve mestring og samhold.

Mange foreldre forteller at fritidsaktiviteter er i ferd med å skape et klasseskille, og mange rister på hodet over hvor dyrt det er. Det skal ikke være slik at det er foreldrenes lommebok som avgjøre om barna får være med.

Et slikt klasseskille kan vi ikke godta. Derfor har KrF nasjonalt fått gjennomslag for at alle barn og unge mellom 6 og 18 år skal få et fritidskort, for å betale for barns deltagelse på fritidsaktiviteter. KrF sentralt vil at dette skal ha en verdi på minimum 2000 kroner. Vi i Nordre Follo KrF vil legge på en tusenlapp slik at det blir 3000 i året til å dekke utgiftene ved fritidsaktiviteter. Når det er etablert vil vi øke det videre opp til 5000 kroner.

Alle barn skal få være med og være en del av fellesskapet, bli inkludert og kjenne tilhørighet. Organiserte fritidsaktiviteter er sunt for barna og bra for lokalsamfunnet. Å investere i barna er å investere i vår felles framtid.

Med vårt fritidskort gir vi barn og foreldre et håndslag. Det vil gjøre at færre barn føler seg utenfor - og flere blir inkludert. Det vil utgjøre en forskjell i mange barns liv!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags