Det er ikke udemokratisk å la unge bestemme selv

Arbeiderpartiet bør slutte å legge tvang og heller burde la unge bestemme selv.

Arbeiderpartiet bør slutte å legge tvang og heller burde la unge bestemme selv. Foto:

Av
DEL

LeserbrevHoda Imad skriver om Høyreregjeringen som påtvinger fylkeskommunene fritt skulevalg i ØB den 18. Februar. Å problematisere dette, er å problematisere unges mulighet til å bestemme selv!

Problemet til Arbeiderpartiet, er at de mener politikerne bør bestemme hvor elever selv skal gå. For oss som har gått grunnskolen som ikke har hatt en perfekt sosial oppvekst, så er det viktig for oss å kunne velge ett nytt miljø, i stedet for å ha større risiko for å bli sendt på skole sammen med de man har mistrives med.

Fritt skolevalg er ikke perfekt, men det er den beste ordningen vi har og da vil det lønne seg å bygge videre på den ordningen, ikke fjerne den. Å samarbeide er nøkkelen til løsninger.

Vi som er tilhengere av fritt skolevalg mener det er viktig at Høyreregjeringen innfører fritt skulevalg over hele landet. Fordi er det noe en selv kan forbedre, så er det karakterer. Man kan velge sitt eget miljø og det på sitt eget valg, ikke politikerne. Imad skriver i sitt innlegg som om det ikke er mulig at elever kan forbedre sine karakterer, og velger å skape splid ved å si at det kun er forbeholdt ressurssterke elever. Er ikke alle ressurssterke hvis de vil?

Unge kan ikke velge hvor foreldrene skal bo, men de unge kan derimot gjøre en endring med sine karakterer og derfor er det mest rettferdig med fritt skulevalg, ikke nærskuleprinsippet. Ikke skaper det blant annet muligheten til å kunne bestemme selv, ta egne valg men det gir også muligheten for tillit til hverandre. Man skaper ikke tillit til de unge, når man velger å bestemme hvilken skole de vil gå på - for oss.

Kanskje er det på tide at Arbeiderpartiet fjerner de ideologiske skylappene og begynner å la unge bestemme selv?

Stellan Hjerpset-Østlie, studieleder, Nordre Follo FrP

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags