Det nytter ikke å prøve å skrive om historien. Oppegård, som Høyre styrte i over 50 år, overlot et stort vedlikeholdsgap

MENER: Morten Nordahl Ellingsen, nestleder Nordre Follo Arbeiderparti, er en av forfatterne av dette innlegget.

MENER: Morten Nordahl Ellingsen, nestleder Nordre Follo Arbeiderparti, er en av forfatterne av dette innlegget. Foto:

Av
DEL

LeserbrevI forrige uke fikk Donald Trump massiv kritikk etter en tale der han anbefalte amerikanske veteraner å ikke tro på det de ser selv, men heller tro på ham. Budskapet er skremmende likt det vi finner i George Orwells roman "1984", der det er det styrende Partiet som bestemmer hva du egentlig hørte og så.

Her hjemme er det Høyres Halvor Stormoen som i et leserbrev i ØB ber folk om å ikke tro på «myten» om Oppegårds vedlikeholdsetterslep. Partiet vil at du heller skal tro det hele skyldes fornuftig eiendomsforvaltning i Oppegård kommune – der Høyre hadde ordføreren de siste 50 årene før valget i høst.

Vi i Arbeiderpartiet og velgerne ellers går ikke på denne bløffen. Vi er ikke naive – vi tror folk heller stoler på det de selv ser
og hører og lukter.

Når vi ser flisene falle fra hverandre i et svømmebasseng på Sofiemyr som ikke er vedlikeholdt siden 1970-tallet, så er ikke
det en myte. Vi innbiller oss heller ikke muggskader og skadedyr på Sofiemyr skole og at det var vannlekkasje på Østli skole.

Det er ikke en fantasi at Høyås bo- og rehabiliteringssenter har fuktskader og sårt trenger vedlikehold. Og skrubbsårene vi fikk når vi snublet på det dårlige brosteinsdekket på Jan Baalsruds plass gjorde vondt på ekte.

Det er ikke innbilning at vedlikeholdsetterslep på VA-nettet har ført til svært dårlig vannkvalitet i Kolbotnvannet eller at Oppegård kommune på listen over de ti kommunene i landet som lekker mest. Høyres manglende vilje til å vedlikeholde vann- og kloakknettverket i Oppegård, har gjort fakturaen med de økte kommunale avgiftene høyst reell for oss alle. Vann- og avløpsfakturaen alene slår i hjel Høyres «myte» om vedlikeholdsetterslepet.

Det nytter ikke å prøve å skrive om historien. Oppegård, som Høyre styrte i over 50 år, overlot et stort vedlikeholdsgap til innbyggerne i Nordre Follo.

Det nytter ikke be folk om å ikke tro på det de ser. Det som nytter er hardt og målrettet politisk arbeid for å ordne opp i dette! Arbeiderpartiet og resten av flertallspartiene er allerede godt i gang.

Kommer dere etter snart, Høyre?

Morten Nordahl Ellingsen, nestleder Nordre Follo Arbeiderparti og Oddbjørn Lager Nesje, gruppeleder Nordre Follo Arbeiderparti

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags