Det vanskelige valget

Av
DEL

MeningerKommunevalget nærmer seg med stormskritt, og som mange andre her på debattsiden den senere tid, er spørsmålet: hvem skal få min stemme. Jeg bor i nordre del av Ås med gangavstand til Ski.

Politikerne i Ås er sørgelig tyste om utviklingen i dette området. Her bygges jordbruksland ned for fote. 850 boenheter skal klemmes inn på jordet mellom Auduns vei og Granheimtunet. Alle små teiger som kan bebygges mellom grensen til Ski i Nordbyvegen og til industriområdet på Nordby fortettes i hurtigtogfart.

Det siste påfunn som ble lansert i kommuneplanen i ØB for noen dager siden, er å legge en hydrogen- og bensinstasjon ved rundkjøringen Nordbyveien/Søndre Tverrvei. Hvor har politikerne hodene sine når de vil anlegge en hydrogenstasjon 50 meter fra en barneskole, barnehage og Sfo. Da uhellet var ute på hydrogenstasjonen i Sandvika for ikke lenge siden, ble smellet registrert i Ås. Slike stasjoner bør ikke anlegges midt i skole og boområde. Her må barn og boliger telle mer enn alle bilbutikkene som etableres i området.

Når noe skal endres i Ås sentrum skaper det voldsomt engasjement og sunn debatt, men all utbyggingen i nord går upåaktet hen. Noe skyldes sikkert at vi ikke føler tilknytning til Ås. Vårt naturlige nærområde er Ski - kommunikasjonsmessig, handling og alle andre servicetilbud er der.

Så nå ber jeg kommunepolitikerne i Ås komme på banen. Hva er deres syn på og tanker rundt utviklingen av denne delen av kommunen. Hva med å sette igang planer for et sykehjem i denne Regionen. Rullatortettheten er stor, det er utrolig mange eldre som flyttet fra eneboliger til leilighetene som popper opp i området. Det er langt fra f eks Granheimtunet til Moer for eldre uten bil når en ektefelle trenger institusjonsplass. Heldigvis har vi fritt lege- og fysioterapivalg. De fleste i dette området dekker nok behovet for slike tjenester i Ski.

Hva med et folkemøte der politikerne kan møte oss beboere i nord. Gi oss muligheter til å ta et valg foran kommunevalget. Alle skal med, er et politisk slagord. Vis oss at det er mening i det.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags