El-bysykkelordning, miljø, frustrasjoner og finansiering

Sara Habberstad

Sara Habberstad Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
La meg få begynne med å si at jeg er ett hundre prosent enig med Terje Kinden, som skrev et svar til mitt innlegg om el-bysykler denne uken. Bruk av skattepenger på el-bysykler er ikke lett å applaudere.

Jeg vil svært gjerne her få understreke at Høyre ikke har stemt for ordningen på kommunalt budsjett i Ski, men som privat ordning. Dersom Høyre hadde hatt flertall i Ski da dette ble vedtatt ville vi med andre ord hatt en privat løsning i dag, som kunne ha blitt rullet ut i hele kommunen. Risikoen er som du peker på at en privat aktør ikke ser et reelt behov. I et slikt tilfelle ville el-bysykler ikke kunne innføres før en aktør fant en fornuftig modell. Fra vårt perspektiv er el-bysykkelordningen viktig og prioritert, men som privat ordning.

Ditt spørsmål om målgruppe er jo også viktig i den sammenhengen. Målgruppen for el-bysyklene er enhver som ønsker å bruke dem. Det viktige er at man legger til rette for at befolkningen kan velge et miljøvennlig alternativ. Det er nok både mulig og sannsynlig at det tar tid for folk å venne seg til dette tilbudet før bruk tar til. Jeg håper selvsagt at vurderingen av punkter viser seg å være riktig, slik at bruken blir størst mulig. Også her er det min oppfatning at en privat aktør lettere ville kunne tilpasse tilbudet til faktisk behov og etterspørsel.

Når jeg velger å vise entusiasme for el-bysykkelordning i kommunen vår, er det fordi jeg opplever ordningen isolert sett som et gode. Beslutninger som er fattet er fattet, og som del av et mindretall har vi behov for å gjøre mer enn å sitte med armene i kors og ergre oss over forhold vi ikke kan påvirke.

Du har helt rett i at bærekraft og miljø står høyt på agendaen min. Nettopp derfor er mitt hovedpoeng at siden miljøet er så viktig, kan vi som samfunn ikke gjøre oss avhengig av offentlige midler for å bedre miljøet. Dette må vi i stedet gjøre ved å legge til rette for at næringslivet ser seg tjent med å utvikle bærekraftige løsninger, og at befolkningen enklest mulig kan velge disse.

Slik jeg ser det er det bare gjennom et slikt system at vi kan gjøre fremskritt som betyr noe. Dette gjør at vi ikke trenger å sette helt kritiske oppgaver som skole og helse opp mot miljø, og dermed få frustrasjon som du viser til.

Jeg ønsker Kinden og alle andre også en riktig god sommer!

Sara Habberstad, Kommunestyrerepresentant, Nordre Follo Høyre, Greverud

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags