En trygg hverdag er viktig for oss alle

Anne Kristine Linnestad

Anne Kristine Linnestad Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg besøkte nylig Øst politidistrikt for å høre hvordan politireformen og den nye organiseringen fungerer. På direkte spørsmål om reformen og dens effekt var tilbakemeldingen fra politiet klokkeklar. Den er en suksess selv om det fremdeles er forbedringspunkter.

Noen ønsker seg nok tilbake til tiden med «Lensmann Åmodt» men samfunnet vårt er endret mye på kort tid. Vi er alle blitt langt mer digitalisert, også de kriminelle miljøene, og muligheten til å avdekke vinningskriminalitet, bedrageri, voldskriminalitet og nettovergrep hadde vært helt umulig med den gamle organiseringen.

Man må ha kompetanse som kan avsløre og samtidig må man ha mannskaper nok til å rykke ut lokalt. Kompleksiteten i endringene i kriminalitetsbildet understøtter at reformen var helt på sin plass, ifølge Øst politidistrikt.

Denne tilbakemeldingen bekreftes av politiets egen evaluering av reformen som kom denne uken. Justisminister Monica Mæland annonserte forrige uke at politidistriktene til sammen vil få overført 26 millioner kroner for at 500 innsatspersonell (såkalte IP3-mannskaper) skal få trene ved det nye beredskapssenteret som åpnet på Taraldrud i september om som vil være i full drift innen årsskiftet. Det betyr at 500 politifolk nå skal få trening de ikke har hatt før, og heller ikke har mulighet for i dag.

Målet om 2 politimannskaper pr 1000 innbyggere er et godt og målbart mål som vil bidra til å trygge alle hverdag ytterligere. Dette målet vil bli nådd i løpet av 2020!

Anne Kristine Linnestad, Stortingsrepresentant og medlem i finanskomiteen, Stortinget

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken