Hva tenker du nå, Gunvor Eldegard?

Krever svar: Jon Petter Andersen stiller tidligere Ski-ordfører Gunvor Eldegard noen spørsmål om behandlingen av psykiatriboliger i Finstadveien 8 i sin tid, og krever svar.

Krever svar: Jon Petter Andersen stiller tidligere Ski-ordfører Gunvor Eldegard noen spørsmål om behandlingen av psykiatriboliger i Finstadveien 8 i sin tid, og krever svar.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerI 2002 ble det gjort et politisk vedtak om å opprette rus og psykiatriboliger på Kjeppestad gård. Da du ble ordfører, var noe av det første du gjorde, å torpedere dette vedtaket. Vedtaket ble omgjort til å gjelde Finstadveien 8, uten at det engang ble behandlet i formannskapet. Lista med saksbehandlingsfeil er lang, men jeg skal ikke repetere dette. Du husker sikker også meg fra den gang, som en av de argeste motstanderne.

Du vet, jeg som fikk karakteristikken udyr, umenneske og aksjonist. Det siste uttrykket sto daværende rådmann for. Nok om det. Dette har gått bedre enn fryktet, men i det siste halvåret har situasjonen snudd. Vi har daglig politi, ambulanse og utagerende klienter i vårt nabolag. Gjerne 3–4 timer midt på natta. Som du så i ØB for noen dager siden, så hadde vi naboer et møte med ordfører Hanne Opdan sist mandag. Opdan unnskyldte sin uvitenhet med at hun hadde vært ordfører i bare et halvt år, men nå er det faktisk sånn at dette problemet er ikke eldre enn et halvt år. Altså ingen andre ordførere før henne som kjenner til dette. Dette har oppstått, og pågår på Hanne Opdans vakt. På den aktuelle mandagens møte fikk ordføreren og kommuneansatte «så hatten passa» sammenhengende i 1,5 time uten opphold. Det ble avdekket at de kommuneansatte og ordføreren ikke kjente til dette problemet, og vi måtte faktisk stå for den orienteringen. Dette vitner om en fantastisk god kommunikasjon på rådhuset ...

Til alt overmål har Finstad Skole sendt et infoskriv til foreldrene ved skolen om situasjonen i Finstadveien 8. Finstad Skole er kommunal, men også dette var ukjent for kommuneadministrasjonen! Ja, Gunvor Eldegard, du leste riktig. Tirsdag morgen, mindre enn 12 timer etter nevnte møte, var det igjen utagerende klienter ute i gata, som slo og sparket etter biler, og skremte skoleunger og foreldre.

Dette er å holde oss naboer for narr. Dagen jeg skriver dette, onsdag, kom jeg hjem fra jobb og det var igjen fullt oppmøte utenfor Finstadveien 8: To politibiler, én ambulanse, fem politifolk med skjold, og tre ambulansearbeidere. Veldig koselig sånn på ettermiddagen, da nabolaget ble pyntet til 17. mai-fest, og det myldret av småunger på fortauet. Igjen mener jeg det er å holde oss for narr. Politiet tar ikke med seg noen, og heller ikke ambulansen. Ikke nok grunnlag, får jeg vite. Det er mange illsinte naboer, som prøver å overtale politifolkene til å ta med seg problemet, men nytteløst. Vi er mange naboer som har fått nok nå. Men så til overskriften. Den ansvarlige for at disse boligene ble tvangsetablert i Finstadveien 8 i 2005, er deg, Gunvor Eldegard. Dette er vi alle klar over. Hvordan har du tenkt å ta dette ansvaret?

Til høsten starter historiens største kull med 6-åringer på Finstad Skole, og de aller fleste må passere Finstadveien 8 på vei til skolen. Synes du dette høres greit ut? Jeg forventer at du kommer med noen svar og noen snarlige løsninger på dette problemet, som du selv er ansvarlig for.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags