Ski Høyre og kommunesamarbeide.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ski sin eks-ordfører og gruppeleder for Ski Høyre skriver 30 mars et godt innlegg om utvidet kommunesamarbeide og kommunereform. Jeg er helt enig i argumentet at større enheter vil kunne tilby innbyggerne bedre beslutninger og bedre tjenester, og at disse målene bør være styrende for utfallet av kommunereformen for Follo. Jeg er oppriktig glad for at Ski Høyre ved gruppeleder trekker fram disse tankene. De har kanskje tenkt nøye gjennom hvordan de jobbet i forrige kommunestyreperiode da de var ordførerparti?

I forrige periode torpederte posisjonen i Ski Kommune FolloRen sitt Kretsløp Follo-prosjekt som eneste medlemskommune som gikk mot investeringen. Prosjektet ble skrinlagt fordi èn medlemskommune stemte mot, og samarbeidet i FolloRen knaket i sammenføyningene. Ikke lenge etter ville Follo-kommunene etablere et felles lokalmedisinsk senter for å bedre det lokale helsetilbudet for innbyggerne og bedre realisere gevinstene ved samarbeidsreformen. Også her trakk eks-ordføreren og Ski Høyre beina etter seg og ville stå alene. Det gikk så langt at Frogn sin Høyre-ordfører erklærte at et lokalmedisinsk senter skal bygges -med eller uten Ski Kommune- og det skal ligge på Ski som er Follos midt- og knutepunkt. Først da innså eks-posisjonen hvilken uforståelig alenereise de hadde lagt ut på. De snudde heldigvis.

Uansett hva en mener om saksutfallet av de to eksemplene, håper jeg Ski Høyre har reflektert over at sammenslåing av kommuner også betyr å si fra seg deler av selvråderetten, og bøye seg for et utvidet flertall. Å tape valg og posisjon kan avstedkomme mange typer reaksjoner. For de beste blant oss betyr dette selvrefleksjon og -ransakelse for så å komme tilbake som en forbedret versjon av seg selv. Jeg håper det er dette som skjer i Ski Høyre. Utformingen av Follo vil i kommende år, uavhengig av struktur, kreve at politikere evner å strekke ut en hånd på tvers av kommunegrenser og partiskiller.

Avslutningsvis vil jeg bruke et sitat jeg har lest i en tale av Hilary Clinton: "If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together".

God reform.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags