Først ble jeg skuffet. Nå kjenner jeg at jeg blir sint.

Av

Jeg vet det er snakk om ufattelig mye penger. Mange av disse pengene vil dere på sikt få igjen med at folk fortere kan bli friske etter skade, og derfor fortere komme tilbake i jobb. Innbyggerne kan få en stolthet i nærområde, skriver Terry Jansen om de reduserte planene for svømmehallen på Langhus.

DEL

LeserbrevJeg har tenkt meg om mange ganger før jeg skriver dette. Føler at jeg må få ut min frustrasjon til dere politikere. I 42 av mine snart 45 år har jeg bodd i Ski kommune. Jeg ble i 1981 en del av Ski svømmeklubb sitt miljø. Siden 1994 har jeg hatt den store glede av å være svømmelærer for den flotte ungdommen på Langhus. Det har siden midten av 80-tallet vært behov for en bedre svømmehall i Ski Kommune. Ski Bad er stort sett ikke brukbart til noe som helst. Langhus bad har elendige klimaforhold som gjør at etter en arbeidsdag der må man ha 30 min på sofaen. Det er i tillegg kun 5 baner, så det har alltid begrenset hvilke stevner man kan ha.

LES OGSÅ: Skjønner ikke reaksjonen på krympet svømmehall

Gleden var enorm for oss som er glad i basseng (vi er mange), da det ble bestemt en ny hall skulle oppføres. Jeg har de siste to årene frivillig, etter undervisning, stilt opp på ca. 10 brukermøter om den nye svømmehallen. Der har jeg forsøkt å legge frem behov fra skolenes side når det gjelder skolens behov i forbindelse med svømmeundervisning.

Det dere politikere gjør nå kan sidestilles med at man lover fotballen ny 11er bane, men sier at dere klarer dere fint med en 7er. Hva om STIL hadde blitt bygget med 1 håndballbane?

Jeg ber dere om å snu alle steiner en gang til: Hvorfor? Fordi penger og penger er to forskjellige ting. Dere har visjoner om at vi skal bo i en av de beste oppvekstkommunene i Norge. Hvor blir det av tilbudene til befolkningen. Tenk hva en opprinnelig tenkt hall ville betydd:

1. Et navn i hele svømme-Norge

2. En stor samlingsplass for barn og unge der det fristet med et besøk.

3. En hall med plass til babysvømming, stupeklubb, pensjonister som kunne ha et samlingsted før og etter.

4. En stolthet for svømmeklubben. Ski svømmeklubb har fostret noen av de beste svømmere i landet i tiår, selv med begrenset trening.

5. Man kunne fått til et samarbeid med andre idretter. Som kroppsøvingslærer har jeg hele tiden elever som har skade. De kan kanskje ikke trene fotball eller håndball på en stund. Da vil svømming være ypperlig alternativ trening.

6. Med den opprinnelige hallen ville dere gitt folket glede fra vugge til grav. Det unike med svømming er at man kan holde på så lenge man lever.

Jeg vet det er snakk om ufattelig mye penger. Mange av disse pengene vil dere på sikt få igjen med at folk fortere kan bli friske etter skade, og derfor fortere komme tilbake i jobb. Innbyggerne kan få en stolthet i nærområde.

Det som nærmer seg nå er snart bare ett "nytt fint Langhus bad". Dere kunne like godt for 10 år siden oppgradert Langhus Bad, om dette blir resultatet.

Jeg har de siste årene drømt meg bort når jeg har ligget og svømt. Jeg håper fortsatt at drøm skal bli til virkelighet.

Jeg vet det er en krevende jobb å styre så store summer. Dere har nok allerede brukt alt for mye penger på tilbud, entreprenører, personer som skal styre prosessene. Hvor dere skal hente penger fra er ikke lett for meg å si. Noen 1000-lapper kan dere i alle fall spare på å slukke flomlysene på dagtid mellom Langhus og Ski.

Ønsker dere lykke til med å skape en god beslutning. JA det vil svi på pungen, men over langen vil dere ha en friskere og lykkeligere befolkning.

Artikkeltags