Hvorfor er det bare én ballbinge på Finstad?

Behov: Ski kommune må innse at flere boliger faktisk også skaper behov i nærmiljøet, mener innsender, som særlig er opptatt av situasjonen på Finstad.

Behov: Ski kommune må innse at flere boliger faktisk også skaper behov i nærmiljøet, mener innsender, som særlig er opptatt av situasjonen på Finstad.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg har bodd på Nordre Finstad i Ski i flere 10-år og har alltid skrytt til kolleger og venner i Oslo, som «den-gang-da» lurte på hvordan det var «å bo på landet»! For slik ble Ski oppfattet for ikke så veldig mange år siden. Et sted utenfor Oslo i landlige omgivelser. Vi syntes vi var kjempeheldige som bodde i Ski. Ikke var det langt til Oslo, der svært mange av Ski-boerne hadde sin arbeidsplass, for når vi kom hjem til Ski igjen etter endt arbeidsdag, var det plenty med plass – for alle! Store og små.

Vi hadde skogen eller åkeren tett innpå. Klaget litt på rådyr i hagen, kanskje, men det med et smil om munnen. Og vi hadde store uteområder som barna boltret seg på. Det være seg med eller uten ball! Slik kunne jeg fortsette å fortelle om «før i tida». Kanskje husker jeg bare det som var bra. Eller var det faktisk bedre? Slik det var før?

Så til poenget. Hadde barnebarn på besøk i helgen. De bor ikke langt fra Ekebergsletta. Og er ivrige med aktiviteter, slik unger gjerne er i disse dager også. Jeg hadde lovet dem mulighet for å spille fotball med farfar i ballbingen ved Finstad Skole. Som sagt, så gjort.

LES OGSÅ: Fortvilte togreisende i Ås

Ingen bane lenger

Rigget dem til med ball og treningstøy og dro av gårde til ballbingen. Men der var det fullt hus – og vi var tidlig ute. Her var gode råd dyre. «Da kan vi trene litt på banen bak skolen», foreslo farfar – der er det jo store mål og grusbane. Så tronet vi videre til banen bak skolen. Men skrekk og gru. Der var det ingen bane lenger. Nei, nå var det satt opp en haug med heslige Moelvenbrakker. Skolen måtte utvides (fikk jeg opplyst senere) og da var det lekeplassen (fotballbanen) som gikk dukken.

Men målene sto faktisk igjen som et minne om en svunnen tid. Plassert på en ledig og bortgjemt plass og med fillete nett og umulig å bruke til annet en dokumentasjon på elendig planlegging. Eller – rettere sagt – mangel på planlegging. For noen i kommunen må da ha forstått at nye boliger også trenger områder til aktiviteter. Eller er det ikke så viktig. Er det viktigste å bygge boliger, og så tar man «det andre» etter hvert? Slikt som muligheter for uteaktivitet, som f.eks. mer enn en ballbinge i hele Nordre Finstad. Med forbehold om at jeg kan være for dårlig oppdatert på kommunens planer; spør jeg eder:

Hvorfor er det kun en ballbinge til fordeling på en haug med unger på Finstad? Hvilke planer har kommunen for dem som aldri kommer til å sykle midt på vinteren og som ikke jubler over kommunale prioritering av innkjøp av elektriske sykler til bruk for. For hvem da? Selv kjøper jeg mine sykler selv.

Det er ikke for sent, vel?

Og de er ikke elektriske. Må bruke egen kraft for å komme meg frem. Det er fin trening. Synes jeg. Men bevares. Sikkert veldig miljøvennlige, disse elektriske syklene. Og så får kommunen skryt i sitt jublende «talerør» – ØB. For da redder vi verden – det gjør ikke en ballbinge eller ei løkke til å spille fotball på.

Men ikke for sent ennå, vel? Kommunen må innse at flere boliger, faktisk også skaper behov i nærmiljøet. Nå bygges det stort sett blokker og rekkehus, med små muligheter for barn til å leke ute. Behov for å legge til rette for at alt folk skal leve utenfor sine nye leiligheter, må også sikres. Det håper jeg Ski kommune også forstår. Før det er for sent.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken